Samoilovs un Šmēdiņš - pret kanādiešiem par 1/4 finālu

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šodien aizvadīs pasaules čempionāta 1/8 fināla spēli, tiekoties ar Kanādas duetu Benu Sakstonu un Šeimu Šalku. Cīņas sākums pulksten 10.45 pēc Latvijas laika.

Turnīru Aleksandrs un Jānis iesāka visai smagnēji, apakšgrupā pirmās divas uzvaras svinot vien trijos setos, taču ar katru nākamo maču viņi liek klāt, un šobrīd izskatās pietiekami stabili. Vakar turnīra 1/16 finālā Pasaules ranga otrajā vietā esošais duets apspēlēja Vācijas pārstāvjus Dolingeru un Vindšeifu. Lai gan mača rezultāts varētu liecināt, ka cīņa bija spraiga, šaubas par šī pāra uzvarētājiem neradās, praktiski, ne mirkli.

1/8 finālā Sašam un Jānim pretī stāsies duets, ar kuru mūsējie tikās pirms nepilnas nedēļas Saulkrastos, kanādieši Sakstons un Šalks. Bronzas cīņā „Saulkrastu Kokteilī” mūsējie uzvarēja ar 2:1, bet pirms tam turnīra gaitā pieveica kanādiešus divos setos – 2:0. Pirms mačiem Saulkrastu estrādē dueti tikās Romas „Grand Slam” turnīrā, kur apakšgrupas cīņā kanādiešiem netika dotas nekādas cerības. Kanādas duets pēdējos divos „Grand Slam” turnīros pratis izcīnīt 17. vietas, kamēr mūsējie ņēmuši medaļas.

Viss augstākminētais liecina, ka arī Stare Jabonku smiltīs favorītu statusā būs mūsējie, taču kā pēc pēdējās cīņās pareizi teic Jānis „pasaules čempionātā vāju komandu nav, te visi māk spēlēt”.

Diezgan droši, ka 1/4 finālā Kanādas un Latvijas pāra uzvarētājus eksaminēs 2011. gada pasaules čempioni Emanuels Rego un Alisons Kerutī (Brazīlija), kuriem gan vēl jāapspēlē vācieši Bokermans un Urbačka.

Latviešu valoda Polijas ciemā Stare Jablonki šobrīd dzirdama ik uz soļa, un prieks, ka mūsu pludmales volejbolisti fanu atbalstu novērtē. Samoilovs pat vakar atzina, ka mūsējie ir skaļāki par poļiem…