Meija: Ja spēles pret Austriju un Vāciju būtu tagad, mēs tiktu pie uzvarām

© Romāns Kokšarovs

Tā kā Latvijas hokeja izlase savu labāko sniegumu demonstrēja uz pasaules čempionāta beigām, tai tagad būtu pa spēkam izcīnīt uzvaras arī zaudētajās cīņās pret Austriju un Vāciju, uzskata uzbrucējs Gints Meija.

Kā ziņots, Latvijas valstsvienība pasaules čempionāta pēdējā spēlē otrdien ar rezultātu 2:3 (1:1, 0:1, 1:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Somijai. Ar izcīnīto vienu punktu Latvijas izlase garantēja sesto vietu apakšgrupā un 11.vietu turnīra kopējā ieskaitē.

"Spēli pret Somiju aizvadījām kā līdzīgs ar līdzīgu. Bijām veikuši izmaiņas spēles zīmējumā un labi nosedzām vidējo zonu, kas deva rezultātu," aģentūrai LETA izteicās Meija, noliedzot, ka rezultātu ietekmēja vairāki diskutabli tiesnešu lēmumi. "Ja paskatās ar vēsu prātu, visi noraidījumi bija pamatoti. Manā skatījumā uzkrītošas tiesāšanas par labu vienai komandai nebija."

"Pirms mača zinājām, ka ceturtdaļfinālā vairs nevaram iekļūt, tāpēc mums vairs nebija, ko zaudēt. Vēlējāmies savu skatītāju priekam nodemonstrēt labu sniegumu," pauda uzbrucējs.

"Kopējā sajūta pēc čempionāta ir laba, lai arī šis tas mums neizdevās. Vajadzēja sekmīgāk nospēlēt pret Austriju, tāpēc paliek mazliet nepadarīta darba sajūta. Uz turnīra beigām spēlējam arvien labāk un labāk," izcēla Meija. "Ja tagad sekotu divas spēles pret Austriju un Vāciju, domāju, mēs tiktu pie uzvarām."

"Ne man, protams, lemt par treneru sastāva palikšanu izlasē, taču komandas kolektīvs tika izveidots ļoti labs. Atmosfēra komandā bija lieliska," pauda uzbrucējs.

Kā ziņots, čempionāta pirmajā mačā Latvijas izlase ar 0:6 zaudēja pašreizējai pasaules čempionvienībai Krievijai, turpinājumā ar 1:4 piekāpās ASV hokejistiem, bet trešajā mačā ar 3:5 zaudēja arī Austrijai, apdraudot izredzes palikt augstākajā divīzijā arī nākamajā sezonā.

Tomēr Latvijas līdzjutēju noskaņojums labāks kļuva pēc pagājušās ceturtdienas mača, kad ar "hat-trick" izcēlās Lauris Dārziņš, bet izlase ar 5:3 uzvarēja pagājušā gada turnīra finālisti Slovākiju, pārtraucot septiņu zaudējumu sēriju pasaules čempionāta spēlēs. Uzvaras gan neizdevās turpināt sestdien, kad svarīgā cīņā ar 0:2 tika zaudēts Vācijai. Savukārt vēl svarīgāka spēle tika aizvadīta pirmdien, kurā Latvija ar 3:1 uzvarēja Franciju.

Līdz ar to 2014.gada pavasarī Baltkrievijā Latvijas izlase 18.sezonu pēc kārtas spēlēs pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Svarīgākais