Slovākija uzvar ASV izlasi, atņemot Latvijai izredzes uz ceturtdaļfinālu

© Scanpix

Slovākijas hokeja valstsvienība pasaules čempionāta apakšgrupu turnīra pēdējās kārtas spēlē otrdien ar rezultātu 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) pieveica ASV izlasi.

Ar šo rezultātu Latvijas izlasei zudušas pēdējās cerības kvalificēties sacensību ceturtdaļfinālam.

Aizvadītajā mačā pirmos trīs vārtus guva Slovākijas izlase, kad tai precīzi meta Branko Radivojevičs, Martins Barteks un Renē Vidarenijs.

Otrās trešdaļas pēdējā minūtē Denijs Kristo vienus vārtus amerikāņiem atguva, bet pēdējā spēles divdesmitminūtē viņiem tā arī neizdevās lauzt cīņas gaitu. Priekšpēdējā minūtē jau slovāks Marko Dano ieraidīja ripu tukšos vārtos.

Ar šo panākumu Slovākijas izlase garantējusi vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, pievienojoties Krievijai, ASV un Somijai, kas to jau iepriekš bija paveikušas no Helsinku grupas. Šīs četras komandas ar savstarpējiem ceturtdaļfināla mačiem ceturtdien noskaidros divus pusfinālistus, kas Stokholmā turpinās cīņu par medaļām.

Savukārt Latvijas izlases otrdienas vakara mačs ar Somiju vairs neko nemainīs - vienība ir saglabājusi vietu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, bet nepretendē uz ceturtdaļfināla sasniegšanu. Latvijas izlase apakšgrupas noslēgumā ieņems 5.-7.vietu.

Kā ziņots, 77.pasaules čempionāts risinās Stokholmā un Helsinkos. Sacensībās 16 komandas sadalītas divās grupās. Helsinku apakšgrupā sacenšas ASV, Austrija, Francija, Krievija, Latvija, Slovākija, Somija un Vācija. Savukārt Stokholmas grupā tiekas Baltkrievija, Čehija, Dānija, Kanāda, Norvēģija, Slovēnija, Šveice un Zviedrija.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Svarīgākais