Slovākijas mediji: Latvijas hokeja izlasi nedrīkst novērtēt pārāk zemu

Slovākijas hokeja izlase paudusi apņemšanos pasaules čempionāta spēlē ceturtdien pret Latviju gūt trīs punktus, taču apzinās latviešu hokejistu cīņassparu un to, ka Latvijas valstsvienību nedrīkst novērtēt pārāk zemu, vēsta slovāku mediji.

"Slovākiem pēc trim spēlēm ir seši punkti, taču nākamajos divos mačos pret it kā vājākiem pretiniekiem Latviju un Austriju nevajadzētu kļūt vieglprātīgiem," brīdina interneta vietne "Ta3.com".

"Jau pirms turnīra zinājām, ka iegūsim vismaz sešus punktus. Žēl, ka neko nedabūjām pret Somiju, taču domāju, ka esam labā situācijā. Trīs punktus gribam arī spēlē pret Latviju. Viņi nespēlēs pārāk agresīvu hokeju, drīzāk maču aizvadīs no drošas aizsardzības. Jo ātrāk to salauzīsim un iemetīsim kādus vārtus, jo labāk mums," citēts slovāku uzbrucējs Branko Radivojevičs.

Savukārt bijušais Rīgas "Dinamo" hokejists Tomašs Surovijs izteicies, ka latviešus nedrīkst pārāk zemu novērtēt. "Sagaidām no viņiem labu sniegumu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Mums vajadzētu iespējami ātrāk salauzt viņu pretestību, jo cīņa par rezultātu būs līdz spēles pēdējai sekundei. Pilnībā atklātu hokeju nevarēsim spēlēt, jo tas būs taktisks duelis," paudis Surovijs.

Slovāku mediji arī vēsta, ka galvenais treneris Vladimirs Vujteka vārtu sargāšanu tāpat kā iepriekšējos mačos uzticēs Rastislavam Staņam. "Attiecībā uz vārtsarga posteni izmaiņu nebūs. Runājot par maiņu virknējumiem, spēle vēl ir pietiekami tālu un vēl būs laiks izdarīt izvēli, taču kopumā tie paliks apmēram tādi paši," paziņojis Vujteka.

Vujteka Slovākijas izlases līdzšinējo sniegumu vērtējis kā stabilu - pagaidām neesot piedzīvoti nekādi pārsteigumi.

Kā ziņots, pagājušā gada vicečempione Slovākijas valstsvienība šajā pasaules čempionātā guvusi divas uzvaras, bet cietusi vienu zaudējumi. Ar rezultātu 6:2 uzvarēta Francija un ar 3:2 Vācija, bet pret Somiju piedzīvots zaudējums 0:2.

Pēc trim kārtām Helsinku grupā pirmajā vietā ar deviņiem punktiem atrodas pašreizējā čempionvienība Krievija, par punktu mazāk ir Somijai, bet pa sešiem punktiem ir ASV un Slovākijas izlasēm. Pa trim punktiem ir Francijas un Austrijas izlasēm, pie viena punkta tikusi Vācija, bet Latvija joprojām cīnās bez punktiem.

Tikmēr Stokholmas grupā pirmo vietu ar astoņiem punktiem ieņem Šveice, par punktu apsteidzot Kanādu, bet par diviem - Norvēģiju un Zviedriju. Pa trim punktiem izcīnījušas Čehija un Baltkrievija, bet Dānijai un Slovēnijai ir attiecīgi divi un viens punkts.

Šīgada čempionāts otro reizi pēc kārtas tiek rīkots Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā un Somijas galvaspilsētā Helsinkos, bet Latvijas izlase starp pasaules vadošajām komandām startē 17.gadu pēc kārtas.

Svarīgākais