NHL lokauts: iesaistītās puses apmainījušās piedāvājumiem

Nacionālās Hokeja līgas Spēlētāju asociācija (NHLPA) un līgas vadība apmainījušās kolektīvā darba līguma piedāvājumiem, un turpina sarunas pie tā, lai varētu uzsākt sezonu.

Uzreiz pēc 2013. gada iestāšanās sarunas puses atsākušas sarunas par jauna kolektīvā līguma parakstīšanu un apmainījušās piedāvājumiem. Vēl aizvadītajā gadā savu kolektīvā līguma piedāvājumu iesniegusi NHLPA, bet vakar savu variantu piedāvāja arī NHL vadība. Pēdējās sarunas gan lgušas tikai nepilnu stundu, taču puses solījušas izskatīt piedāvājumus, lai sarunas turpinātu jau trešdien. Otrdienas sarunās uzsvars ticis likts uz jautājumiem, par kuriem abas puses joprojām nespēj vienoties, vēsta ESPN.

„Mūsu izteiktajā piedāvājumā ir vairāki punkti, kuros esam ņēmuši vērā Spēlētāju asociācijas piedāvājumus, bet ir arī punkti, kuriem mēs nepiekrītam. Tas ir darba process. Vēl neesam padevušies un turpinām sarunas, tas mani priecē,” paudis NHL komisārs Gerijs Betmens. Ja sezonu izdosies uzsākt 19. janvārī, tad katra no komandām regulārajā turnīrā aizvadīs pa 48 spēlēm.

Pagaidām ir atceltas visas spēles līdz 14.janvārim jeb 50.8% visas regulārās sezonas. Paredzams, ka tuvākās sarunas būs izšķirošas. Ja vienošanos panākt neizdosies, sezona, visticamāk, tiks atcelta.

Svarīgākais