Vienādos naudas balvu apmērus olimpiešiem un paraolimpiešiem

Plānots, ka paraolimpisko spēļu dalībniekiem par sasniegumiem paraolimpiskajās spēlēs būs tādas pat naudas balvas kā olimpisko spēļu medaļniekiem. Labklājības ministre Ilze Viņķele (V) šodien savā sociālā tīkla "Twitter" profilā ziņoja, ka ar valdības kolēģiem vienojušies, ka paraolimpiešu sasniegumi ir vismaz tikpat vērtīgi kā olimpiešu un tas pats attiecas arī uz prēmijām.

Izglītības un zinātnes ministrijā aģentūru LETA informēja, ka šodienas valdības sēdē izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis un Viņķele ierosinājuši vienādot prēmiju apmērus paraolimpiešiem un olimpiešiem. Šo priekšlikumu atbalstījis arī finanšu ministrs Andris Vilks (V).

Līdz ar to ministrija sagatavos grozījumus Ministru kabineta noteikumos un virzīs izskatīšanai valdībā.

Jau ziņots, ka Latvijas sportists Aigars Apinis Londonas paraolimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļu lodes grūšanā un par to viņam pienākas naudas prēmija līdz 50 000 latu. Apinis šajās sacensībās izcīnīja arī sudraba medaļu diska mešanā. Par izcīnīto sudraba medaļu Apinis būtu varējis saņemt naudas balvu līdz 30 000 latu, taču saskaņā ar noteikumiem viņam tā nepienākas.

Tikmēr olimpiskā zelta ieguvējam Mārim Štrombergam pienāksies līdz 100 000 latu liela naudas balva, pludmales volejbolistiem Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam par 3.vietu katram var piešķirt līdz 27 000 latu naudas balvu, savukārt Inetai Radēvičai par 4.vietu tāllēkšanā - līdz 21 600 latiem.