Nadals nav satraucies par iespējamu kritienu pasaules rangā

ATP pasaules tenisa ranga trešās vietas īpašnieks Rafaels Nadals no Spānijas pašlaik domā tikai par veselības sakārtošanu, bet par iespējamu kritienu pasaules rangā viņš nav uztraucies.

Trešdien kļuva zināms, ka Nadals nepiedalīsies šā gada ceturtajā "Grand Slam" turnīrā - ASV atklātajā čempionātā.

Šādu lēmumu Nadals pieņēmis, jo joprojām nav spējis atgūties no ceļgala savainojuma. Šī paša iemesla dēļ Nadals nepiedalījās arī Londonas olimpiskajās spēlēs, līdz ar to viņš nespēja aizstāvēt pirms četriem gadiem Pekinā izcīnīto titulu vienspēlēs.

"Tagad mani neuztrauc, vai es pasaulē esmu trešajā vai ceturtajā vietā. Pats svarīgākais ir būt fiziski veselam," izteicies sportists. "Esmu izlaidis pietiekami daudz svarīgu turnīru, lai vairs neuzņemtos risku. Atgriezīšos, kad mans ceļgals jutīsies labāk."

"Esmu sarūgtināts, ka nevarēšu piedalīties ASV atklātajā čempionātā, jo šajā turnīrā vienmēr esmu ticis ļoti atbalstīts. Taču es vairs nedrīkstu riskēt," piebilda Nadals.

Nadals kortā nav devies kopš jūnija beigām, kad Vimbldonas čempionāta otrās kārtas mačā zaudēja Čehijas tenisistam Lukašam Rosolam.

Nadals ASV atklātā čempionātā finālā spēlējis iepriekšējos divus gadus. Zīmīgi, ka abas reizes spānis izšķirošajā cīņā tikās ar serbu Novāku Džokoviču - 2010.gadā pārāks bija Nadals, bet pagājušajā gadā uzvaru svinēja Džokovičs.