Pļaviņš un Šmēdiņš pārāki Latvijas duetu spēlē Polijā

© Scanpix

Stare Jablonki (Polija) ceturtdien startēja sezonas noslēdzošā "Grand Slam" posma vīriešu sacensību pamatturnīrs. Abu Latvijas duetu savstarpējā mačā uzvaru svinēja Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuri Aleksandru Samoilovu un Ruslanu Sorokinu uzveica divos setos – 21:18, 21:15.

Samoilovs un Sorokins turnīrā izlikti ar 5. numuru, bet Pļaviņam un Šmēdiņam sacensību 12. dueta gods. Vakar notikusī izloze lēma abus Latvijas pārus ielikt vienā grupā, bez tam abi jau pirmajā mačā spēlēja savā starpā.

Spēlējot rudenīgos laika apstākļos, pirmā seta sākumā iniciatīvu uzņēmās Samoilovs un Sorokins, bet drīz vien Londonas bronzas ieguvēji līdzsvaroja rezultātu, pēcāk arī pārņemot vadību. Sorokina rupja kļūda uzbrukumā (auts) un Samoilova neveiksme pret bloku Pļaviņam ar Šmēdiņu deva četru punktu pārsvaru – 15:11. Pirmajā setā Mārtiņš ar Jāni uzvarēja ar rezultātu 21:18.

Otrā seta sākumā Samoilovs divas reizes pēc kārtas atdūrās pretinieku blokā, jau pašā seta ievadā dodot iniciatīvu Pļaviņam ar Šmēdiņu. Stabilāka spēle gan uzbrukumā, gan aizsardzībā arī otrajā setā ļāva uzvarēt Pļaviņam un Šmēdiņam – 21:15.

N apakšgrupā bez diviem Latvijas pāriem ir arī poļi Bartošs Losjaks un Pjotrs Kantors (izlikti ar 21. numuru) un austrieši Daniels Milners un Jergs Vucls (28.). Nākamās spēles mūsējiem jau šodien plkst. 17:00. Pļaviņš un Šmēdiņš tiksies ar austriešiem, bet Samoilovs un Sorokins spēlēs pret poļiem. 3. kārtas spēles notiks piektdien.