Rīgas "Dinamo" spēles turpmāk translēs "TV6" un "Viasat Sport Baltic"

Visas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) hokeja kluba Rīgas "Dinamo" mājas spēles nākamajās sezonās tiešraidē pārraidīs kanāls "TV6", kas ir pieejams vismaz 85% Latvijas iedzīvotāju visos Latvijas televīziju operatoru piedāvājumos.

Par to biznesa portālu "Nozare.lv" informēja mediju grupa "ModernTimesgroup" (MTG) sabiedrisko attiecību koordinatore Marta Zandersone.Savukārt Rīgas "Dinamo" izbraukuma spēles būs skatāmas tiešraidē "Viasat Sport Baltic" vai kanālā "TV6".

Pēc Zandersones teiktā, "Dinamo" spēles Latvijas Televīzijā (LTV) vairs nebūs redzamas. Arī LTV ģenerāldirektors Edgars Kots "Nozare.lv" sacīja, ka LTV vairs netranslēs KHL spēles, ja nu vienīgi MTG šīs tiesības zaudēs. Vienlaikus viņš norādīja, ka sarunās par KHL spēļu translāciju visu izšķir finansiālais piedāvājums.

Kā informēja Zandersone, MTG ietilpstošais "Viasat Broadcasting" pagarinājis un paplašinājis ekskluzīvās translāciju tiesības "Kontinentālai Hokeja Līgai" (KHL) Baltijas valstīs - pagarināts līgums ar KHL par TV un interneta tiesību iegādi Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, kā arī iegādātas ekskluzīvas translāciju tiesības Latvijā uz nākamajām trijām sezonām - 2012/2013, 2013/2014, 2014/2015. Vienošanās ir panākta ar KHL mārketinga nodaļu, ar tās aģentūras "UFA Sports” starpniecību.

"Viasat Broadcasting" lielākajā sporta kanālā "Viasat Sport Baltic" skatītājiem visās Baltijas valstīs piedāvās sekot vairāk nekā 180 KHL spēlēm ik sezonu. Šo spēļu sarakstā ietilpst KHL regulārā sezona," play-off" spēles un finālsērija, kas tiks nodrošinātas Latvijā ar komentāriem latviešu valodā. Tāpat būs iespēja vērot Visu zvaigžņu spēli un citus KHL klubus, kuros piedalās Latvijas hokejisti - kā Kazaņas "Ak Bars" ar Lauri Dārziņu, Jaroslavļas "Lokomativ” ar Miķeli Rēdlihu, Omskas "Avangard" ar Georgiju Pujacu, Maskavas "CSKA" ar Jāni Spruktu un citus klubus.

"Viasat" un KHL vienošanās paredz, ka spēļu skaits, kas tiks pārraidītas sezonas laikā latviešu valodā, pieaugs vismaz par 50%. "Viasat" KHL spēļu translācijas tiesības pieder kopš 2009.gada.

"Šis ir vēl viens milzīgs "Viasat" solis attīstībai Baltijas valstīs, kad tiek pagarinātas un paplašinātas translācijas tiesības tik iecienītajam sportam. Vienmēr esam tiekušies sniegt saviem skatītājiem labākos sporta notikumus, un hokejs ir neticami populārs visās Baltijas valstīs, bet KHL ir stiprākā Eiropas līga. Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ir augstas raudzes sporta komanda, kura rezultātus ir sasniegusi ar nemainīgi spēcīgo sniegumu līgā," paudis "MTG" vadītājs Baltijas valstīs Kaspars Ozoliņš.

Natālija Čaikovskaja, KHL mārketinga TV projektu nodaļas vadītāja, izteikusies, ka "mūsu sadarbības trijos gados "Viasat Broadcasting" sevi pierādījis kā īstus profesionāļus un stabilus partnerus. Abi kanāli "TV6" un "Viasat Sport Baltic" aprīkoti ar jaunākajām tehnoloģijām un viņiem ir skaidra vīzija, "kādam ir jābūt hokejam".

Viņa arī norādījusi, ka abi kanāli var lepoties ar talantīgu komentētāju komandu, tādējādi viņi pārsniedz prasības un vajadzības, kādas ir izvirzījis KHL attiecībā uz kvalitāti un satura pārraidīšanu.

"Jaunā vienošanās paredz, ka KHL spēļu skaits Baltijas valstīs dubultosies. Tam vajadzētu būt lielam dzinulim, lai augtu popularitāte gan KHL, gan hokeja nozarei visā reģionā. Neskatoties uz spēļu pārraidīšanas nodrošināšanu, mūsu sadarbības partneri plāno izmantot dažādus reklamēšanas instrumentus, lai stiprinātu Rīgas "Dinamo" tēlu, kluba spēles un KLH kopumā," paudusi Čaikovskaja.

Zandersone norādīja, ka MTG kanāliem Baltijas valstīs ir ekskluzīvas translāciju tiesības un tādēļ var skatītājiem piedāvāt tādus sporta notikumus kā Pasaules čempionātu hokejā, ir iegūtas pirmās izvēles tiesības nacionālās apraides kanālam un ekskluzīvas tiesības maksas kanāliem 2014.gada Ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos. MTG skatītājiem ļauj baudīt UEFA Čempionu līgu, Anglijas Premjerlīgu futbolā, Formulu 1, FIBA Eiropas un Pasaules čempionātus basketbolā, "Turkish Airlines" Eirolīgu basketbolā, ATP Tenisa 500 un 1000 turnīrus, 2016.gada Vasaras Olimpiskās spēles un daudzus citus ievērojamus sporta notikumus.

Kā ziņots, līdz šim KHL spēles Latvijā translēja Latvijas televīzijas (LTV) 7.kanāls un par iespēju translēt KHL spēles sarunas ar līgu ritēja gan ar LTV, gan ar MTG.

KHL tika izveidota 2008.gadā, tā tiek uzskatīta par stiprāko hokeja līgu Eiropā, kurā piedalās ne vien komandas no Krievijas, NVS valstīm un Latvijas, bet arī Čehijas un Slovākijas.

KHL spēles arī šogad, kā ierasts, sāksies septembrī un ilgs līdz nākamā gada aprīlim.

Sports

Piektdien Utenas rallijā notikušajā traģiskajā negadījumā iesaistītais Latvijas rallija pilots Kristaps Telle un stūrmanis Kaspars Grīva ir atgriezušies Latvijā, un šobrīd nav informācijas, ka viņiem būtu izvirzītas kādas apsūdzības, sarunā ar aģentūra LETA sacīja Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) viceprezidents Jānis Krastiņš.