Krievija neapmierināta ar ceturto vietu Olimpisko spēļu kopvērtējumā

Krievijas komandas medaļu kopvērtējumā izcīnītā ceturtā vieta valstī raisījusi dalītas sajūtas par sportistu rezultātiem Londonas Olimpiādē.

Šī ir pirmā reize kopš 1952.gada Helsinku olimpiskajām spēlēm, kad Krievijai medaļu kopvērtējuma tabulā nav izdevies iekļūt labāko trīs valstu skaitā. Londonā Krievija izcīnīja 82 medaļas, kas ir par deviņām vairāk nekā pirms četriem gadiem Pekinas Olimpiādē, tomēr no krievu sportistiem tika gaidīts daudz labāks sniegums.

Medaļu kopvērtējuma tabulā pirmajā vietā ar 104 godalgām ierindojās ASV komanda, aiz sevis atstājot Ķīnas (87 medaļas) un Lielbritānijas (65 medaļas) olimpiešus.

"Mūsu šāvējiem, paukotājiem un svarcēlājiem vajadzēja iegūt trīs zelta medaļas katrā no disciplīnām, bet nevienu no godalgām viņi neizcīnīja," rakstīja krievu sporta laikraksts "Sovetskij Sport". "Turklāt mēs neieguvām medaļu arī modernās pieccīņas sacensībās, kas nozīmē, ka Londonā palaidām garām vismaz desmit zelta godalgas."

Londonas Olimpiādē Krievija savā īpašumā ieguva vairāk bronzas medaļu nekā jebkura cita valsts, tomēr sporta eksperti norāda - tas liecina, ka sportisti nav sasnieguši savus labākos rezultātus.

Bijušie Krievijas sportisti uzver, ka valstī vairs nav tik daudz izcilu atlētu, kā tas bijis Padomju Savienības laikā. Tomēr Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko atzinis, ka ir apmierināts ar olimpiešu sniegumu Londonā, uzsverot, ka uzrādītie rezultāti ir pārspējuši cerības.

"Mēs gribējām atkārtot Pekinas Olimpiādes panākumus, bet sportistiem izdevās tos pārspēt," izteicās Mutko, kurš uzskata, ka Krievija kārtējo reizi pierādījusi, ka ir pasaules sporta lielvalsts.

Sporta ministrs gan norāda, ka Krievijai līdz nākamajai Olimpiādei vajadzētu uzlabot savus rezultātus treka riteņbraukšanā, airēšanā, peldēšanā, paukošanā un šaušanā.

Arī Krievijas Olimpiskās komitejas prezidents Aleksandrs Žukovs ir apmierināts ar sportistu rezultātiem un paudis pārliecību, ka pēc četriem gadiem Riodežaneiro izdosies startēt vēl veiksmīgāk. Tāpat Žukovs norādīja, ka Londonas Olimpiādes organizatori veikuši lielisku darbu, kas ļaus šajās olimpiskajās spēlēs pielietotās metodes izmantot sagatavošanās darbiem 2014.gada ziemas Olimpiādei Sočos.

"Londonā bija vērojamas nelielas loģistikas problēmas, no kurām mēs centīsimies izvairīties," uzsvēra Žukovs.

Kā zināms, 2014.gada ziemas olimpiskās spēles notiks Krievijas dienvidu kūrortpilsētā Sočos.

Svarīgākais