BMX riteņbraucējai Aleksejevai neizdodas iekļūst olimpisko spēļu finālā

Latvijas BMX riteņbraucēja Sandra Aleksejeva piektdien nespēja iekļūt Londonas olimpisko spēļu finālā.

Aleksejeva pirmās pusfināla grupas pirmajā braucienā finišēja pēc 42,030 sekundēm un ieņēma septīto vietu, bet otrajā braucienā latviete trasi veica 43,159 sekundēs un ieņēma sesto vietu.

Savukārt trešajā braucienā Aleksejeva finišēja pēc 42,855 sekundēm un ierindojās sestajā pozīcijā.

Pēc trim braucieniem ar 19 punktiem Aleksejeva ieņēma septīto vietu savā grupā, neiekļūstot finālā.

Pēc pusfināla trim braucieniem finālam kvalificējās pa četrām labākajām sportistēm.

Kā ziņots, vīriešu sacensībās pēc pirmajiem diviem pusfināla braucieniem 2008.gada Pekinas Olimpiādes čempions Māris Štrombergs ieņem ceturto vietu savā grupā, bet Rihards Veide un Edžus Treimanis atrodas attiecīgi piektajā un septītajā pozīcijā savā grupā.

Pēc pusfināla trim braucieniem finālam kvalificēsies pa četriem labākajiem sportistiem.

Finālsacensības BMX braucējiem paredzētas vēlāk šodien, kurās medaļas tiks sadalītas vienā braucienā.

Jau vēstīts, ka trešdien notika priekšsacīkstes, kurās tika aizvadītas sacensības uz laiku. Tajās Štrombergs ieņēma 11.vietu, Veide ierindojās 13.pozīcijā, bet Treimanis neilgi pirms finiša piedzīvoja smagu kritienu, tomēr spēja stāties uz starta ceturtdaļfinālā.

Savukārt Aleksejeva priekšsacīkstēs ieņēma 13.vietu.

Priekšsacīkstēs katrs sportists veica atsevišķu braucienu, atkarībā no uzrādītā laika iegūstot numuru, ar kuru braucējs tika izlikts vēlāk. Šāds formāts tika pielietots, lai izslēgtu iespēju, ka spēcīgākie braucēji savā starpā spēkojas vēl pirms fināla. Visi priekšsacīkšu dalībnieki kvalificējās nākamajai kārtai.

Savukārt ceturtdaļfinālā ceturtdien veiksmīgi pusfinālam kvalificējās gan Štrombergs un Treimanis, kuriem tam pietika ar trim veiktiem braucieniem, gan Veide, kurš par vietu pusfinālā cīnījās piecos braucienos.

Pēc ceturtdaļfināla trim braucieniem tālākām cīņām kvalificējās pa diviem labākajiem sportistiem, savukārt atlikušos divus braucienus brauca pusfinālos neiekļuvušie sportisti, kuri sacentās par atlikušajām divām ceļazīmēm no katras ceturtdaļfināla grupas.

Sievietēm ceturtdaļfināla kārta nenotika.

Pekinas olimpisko spēļu čempions Štrombergs karjeras laikā ticis arī pie divām pasaules čempionātu zelta medaļām un vienas sudraba godalgas, kamēr Treimanis un Veide ir šīgada Eiropas čempionāta finālsacensību pirmo divu vietu ieguvēji.

Savukārt Aleksejeva šīgada pasaules čempionātā ieņēma 16.vietu, tomēr sacensībās viņa piedzīvoja nopietnu kritienu, saraujot kājas sānu saites un krusteniskās saites, kā arī iedzīvojoties meniska plīsumā.

Svarīgākais