Pļaviņš un Birzulis no Rīgas domes saņems 4000 latu

Papildus valsts piešķirtajai prēmijai Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks rīdzinieks Mārtiņš Pļaviņš un viņa treneris Aigars Birzulis no Rīgas domes saņems 4000 latu lielu naudas balvu katrs.

To paredz pašvaldības Finanšu un administrācijas lietu komitejas šonedēļ pieņemtais lēmums par naudas balvām Rīgas sportistiem, kuri Olimpiskajās un Paraolimpiskajās spēlēs uzrādīs augstus rezultātus.

Arī valdība piešķir naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportistiem, viņu treneriem, apkalpojošajam personālam, tajā skaitā sporta ārstiem, un attiecīgā sporta veida federācijai.

Individuālajos sporta veidos sportistiem, viņu treneriem un personālam par olimpisko bronzas medaļu pienākas balva līdz 36 000 latu, komandu sporta spēlēs - līdz 108 000 latu. Par balvas piešķiršanu un tās apmēru lemj Latvijas Nacionālā sporta padome un valdība.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), kurš Pļaviņu un kuldīdznieku Jāni Šmēdiņu ar izcīnīto medaļu Londonā sveica klātienē, savā tviterkontā jau paziņojis, ka "sasniegums, protams, tiks atbilstoši novērtēts".

Kā ziņots, Latvijas pludmales volejbolisti Pļaviņš un Šmēdiņš olimpisko spēļu mačā par trešo vietu uzvarēja Ričardu Šuilu un Reineru Numerdoru no Nīderlandes. Šī ir Latvijas pirmā medaļa Londonas Olimpiādē.

Svarīgākais