Desmitcīņnieks Eriņš atkāpies uz 26.vietu pēc olimpisko spēļu astoņām disciplīnām

Latvijas desmitcīņnieks Edgars Eriņš pēc Londonas olimpisko spēļu astotās disciplīnas - kārtslēkšanas - atkāpies uz kopvērtējuma 26.vietu.

Ar pirmo mēģinājumu Eriņš pārvarēja 4,00, 4,20 un 4,30 metru augstumu, 4,40 metri viņam pakļāvās ar pēdējo, trešo, mēģinājumu, bet ar otro mēģinājumu viņš pārvarēja arī 4,50 metru augstumā novietoto latiņu, atkārtojot personīgo rekordu. Savukārt par desmit centimetriem augstāk novietotu latiņu Eriņš pārlēkt nevarēja.

Savā grupā Eriņam bija dalīts septītais labākais rezultāts, kas viņam deva 760 kopvērtējuma punktus.

Kopējā ieskaitē pēc astoņām disciplīnām Eriņš ar 6245 punktiem ieņem 26.vietu, bet līderis ar 7381 punktu ir pasaules rekordists Eštons Ītons no ASV.

Sacensības pašlaik turpina 27 sportisti.

Otrās sacensību dienas gaitā sportisti aizvadīs arī šķēpa mešanu un 1500 metru skrējienu.

Pēc trešdien veiktajām piecām disciplīnām Eriņš kopvērtējumā ieņēma 25.pozīciju, bet otrās dienas gaitā spēja pakāpties uz 24.vietu.

Kā ziņots, no desmitcīņas sacensībām jau pēc pirmās disciplīnas izstājās iepriekšējais pasaules rekordists čehs Romāns Šebrle, kurš kļuva par 2004.gada Atēnu olimpisko spēļu čempionu.

Eriņam pieder Latvijas rekords desmitcīņā - 8312 punkti. To viņš sasniedza sacensībās Valmierā pagājušā gada jūnijā.

Šī 26 gadus vecajam Eriņam ir olimpiskā debija.

Latvijas Londonas Olimpiādes pieteikumā ir 46 sportisti, bet uz starta stāsies ne vairāk kā 45 no viņiem, jo Latvijas rekordistam 100 metru sprintā Ronaldam Arājam jūnija beigās tika veikta pārrautās Ahileja cīpslas operācija un viņš nav gatavs startiem.

Par medaļām Londonā līdz svētdienai cīnīsies aptuveni 10 500 sportistu, kuri sadalīs 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

Svarīgākais