Lietuvas Olimpiskā misija vērsīsies pie SOK par septiņcīņniecei piemēroto dopinga kontroli

Lietuvas Olimpiskās misijas vadītājs Aļģirds Raslans gatavojas nosūtīt oficiālu pieprasījumu Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidentam Žakam Rogem, paužot neapmierinātību ar SOK pārstāvja mutisko atbildi par septiņcīņniecei Austrai Skujītei piemēroto dopinga kontroli, kas vakarā pirms izšķirošā starta varēja viņai atņemt spēkus un ietekmēt izredzes uz medaļu, vēsta portāls "Balsas.lt".

Skujīte, kura pēc pirmās sacensību dienas bija otrā un atpalika vienīgi no līderes, Lielbritānijas sportistes Džesikas Enisas, piektdienas vakarā vienīgā no 37 pretendentēm tika uzaicināta uz dopinga kontroli, no kuras varēja atgriezties tikai pēc vairākām stundām un doties pie miera ap diviem naktī. Kā uzskata Lietuvas Olimpiskā misija, līdz ar to viņai pēc četrām nogurdinošām sacīkstēm laupīta iespēja pienācīgi atpūsties pirms nākamās dienas atbildīgā starta. Vēlreiz viņa tika pārbaudīta sestdien, pēc pēdējām sacensībām.

Svētdien Lietuvas misija griezās pie SOK pārstāvja, paužot bažas par iespējamu diskrimināciju pret Skujīti. Lietuvieši uzskata viņai pievērsto dopinga kontrolieru uzmanību par pārspīlētu un pieļauj, ka tas varēja ietekmēt viņas galīgos rezultātus.

"Saņēmām atbildi, ka komisija nolēmusi pārbaudi veikt izlozes kārtībā. (..) Mūs šī atbilde neapmierina," norādījis Raslans. "Ja tik tiešām tādi bija izlozes rezultāti, lai paskaidro un dod skaidru atbildi. Es personiski tam neticu. Vakar saņēmu mutisku paskaidrojumu no SOK pārstāvja, kurš vienīgais atrodas te, olimpiskajā ciematā. Neviena cita, kam sūdzēties, te nav. Viņš oficiāli vērsās pie Londonas olimpisko spēļu organizācijas komitejas dopinga komisijas un saņēma no viņiem tādu tipveida atbildi, kas mums pilnīgi neko neizsaka. Tādēļ meklēsim taisnību pie augstākās vadības," viņš sacījis.

Septiņcīņas sacensību noslēgumā Skujīte ieņēma piekto vietu.