Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Frisbija turnīrā zelta medaļas maskaviešiem un lietuvietēm, latviešiem - sudrabs

7.-8.novembrī Ogres un Lielvārdes sporta hallēs norisinājās 12.starptautiskais frisbija turnīrs Rīgas Rudens, ko organizē Ogres Frisbija klubs sadarbībā ar Latvijas Frisbija federāciju. Šogad zelta medaļas izcīnīja komanda Sokol no Maskavas vīriešu konkurencē un komanda Bublišes no Lietuvas dāmu konkurencē, informē Ogres Frisbija kluba pārstāve Aiga Grasmane.

Vīriešu konkurencē komandas sākotnēji spēlēja četrās apakšgrupās. Pirmo divu vietu ieguvēji apakšgrupā kvalificējas ceturtdaļfināliem. A apakšgrupā pirmās divas vietas ieguva Shadows no Sanktpēterburgas un Flying Worms no Ventspils, B grupā attiecīgi Real Five no Dzeržinskas un Vorai no Viļņas, C grupā - Sokol no Maskavas un Ultimate Decision no Rīgas un D grupā - Hardcore Ultimate no Rīgas un Flying Steps no Sanktpēterburgas. Pēc ceturtdaļfinālu spēlēm pusfināliem kvalificējās Vorai uzvarot Shadows (!0:8), Real Five pārspējot ventspilniekus ar 11:6, Sokol uzvarot pēterburgiešus Flying Steps 8:6 un Hardcore Ultimate uzvarot Ultimate Decision ar 11:3. Pusfinālā tikās abas spēcīgās Krievijas komandas Sokol un Real Five un maskaviešiem izdevās revanšēties par Krievijas čempionātā piedzīvoto zaudējumu pusfinālā, šoreiz uzvarot Real Five ar 10:8. otrajā pusfinālā tikās rīdzinieki pret Viļņas Vorai un ar 10:8 finālā tika HU no Rīgas. Spēlē par trešo vietu lietuvieši pārspēja Real Five ar rezultātu 14:11, izcīnot 3. vietu. Finālā tikās maskavieši pret rīdziniekiem un sīvā cīņā ar rezultātu 13:11 maskaviešiem tomēr izdevās saglābāt šī turnīra līderpozīcijas jau 4. gadu pēc kārtas.

Dāmu konkurencē A apakšgrupā Moments no Ogres, uzvarot visas spēles, ieņēma pirmo vietu, aiz sevis atstājot Bublišes no Lietuvas. B apakšgrupā Re:Diski no Ņižņijnovgorodas uzvarot visas spēles, ieņēma 1.vietu grupā, komanda no Salaspils - ar vienu zaudējumu - 2.vietu grupā. Pusfinālā lietuvietes ar 9:8 uzvarēja Krievijas komandu un salaspilietes ar 11:6 Momentu. Spēlē par 3.vietu komanda ReDiski revanšējās Momentam par zaudēto 3.vietu pērn - uzvara pār ogrēnietēm 15:10. Finālā salaspilietes netika galā ar lietuviešu spēlēto zonas aizsardzību un turnīra zelta medaļas tika lietuvietēm - uzvara finālā 15:6.

Šogad turnīrs pārsteidza ar lielisku latviešu komandu sniegumu vīriešu konkurencē. Patīkami redzēt, ka turnīra pirmajā desmitniekā pirmo reizi ir tik daudz latviešu komandu - 4. Tas liecina par latviešu frisbija komandu attīstību un konkurētspējas palielināšanos. Latviešu komandas ieņēma attiecīgi šādas vietas - Hardcore Ultimate (Rīga) - 2.; Flying Worms (Ventspils) - 5.; Ultimate Decision (Rīga) - 8.; Life is Good (Ogre) - 9.

Dāmu konkurencē pārsteigumu sagādāja lietuvietes - pirmo reizi iekļūstot turnīra uzvarētāju godā. Nevienā no iepriekšējiem gadiem lietuviešu dāmām nebija izdevies iekļūt pat labāko trijniekā.

Turnīrs pulcēja spēcīgākas frisbija komandas no Baltijas valstīm, Krievijas pilsētām - Maskavas, Pēterburgas, Ņižņijnovgorodas, Dzeržinskas - un Polijas. Šogad vīriešu konkurencē piedalījās 19 komandas, sieviešu - 10.

No Latvijas turnīrā piedalījās astoņu vīriešu un piecu sieviešu komandas. Viens no kritērijiem atlasei uz šo turnīru ir komandas sasniegumi starptautiskos turnīros un Latvijas frisbija komandām arī sasniegumi aizvadītajā regulārajā Latvijas Čempionātā.

Dāmu konkurencē šogad piedalījās piecas komandas no Latvijas, trīs no Krievijas un pa vienai no Lietuvas un Igaunijas. Pērn zelta medaļas izcīnīja Cosmic Girls no Pēterburgas, aiz sevis atstājot komandu no Salaspils un Ogres Momentam 3.vietu.