Rīt uz Londonu dosies 20 Latvijas olimpieši

Ceturtdien, 26.jūlijā, uz gaidāmo olimpisko spēļu mājvietu Londonā dosies 20 Latvijas delegācijas dalībnieki, informē Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe-Vīksne.

Delegācija no lidostas "Rīga" izlidos plkst.14.15 ar aviokompānijas "Lufthansa" reisu.

Uz Londonu dosies šķēpmetēju trenere Valentīna Eiduka ar pieciem saviem audzēkņiem - Vadimu Vasiļevski, Aināru Kovalu, Zigismundu Sirmo, Līnu Mūzi un Sintu Ozoliņu-Kovali.

Tāpat uz Londonu aizlidos Latvijas brīvās cīņas atlēti Anastasija Grigorjeva un Armands Zvirbulis, treneri Visvaldis Freidenfelds un Sergejs Kursītis, Zvirbuļa sparinga partneris Andrejs Šmigarevs un Grigorjevas sparinga partneris Aleksandrs Truškins.

Vēl izlidos skrējēji Poļina Jeļizarova un Dmitrijs Jurkevičs, kā arī treneri Viktors Lācis un Romualds Jurkevičs, džudists Konstantīns Ovčiņņikovs un viņa sparinga partneris Vsevolods Zeļonijs, kā arī sporta ārste Digna Jukmane.

Savukārt riteņbraucējs Aleksejs Saramotins 26.jūlijā Londonā ieradīsies no Nicas.

Kā ziņots, Londonas olimpiskajās spēlēs Latvija pieteikusi 46 sportistus, tomēr jau tagad ir skaidrs, ka startēt varēs ne vairāk kā 45 no viņiem, jo Latvijas rekordistam 100 metru sprintā Ronaldam Arājam jūnija beigās tika veikta pārrautās Ahileja cīpslas operācija.

Londonas olimpiskās spēles ilgs no 27.jūlija līdz 12.augustam.

Atklāšanas ceremonijā 27.jūlijā Latvijas karogu nesīs pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš.