Pirmo reizi Latvijas burāšanas treneri olimpiskajām spēlēm palīdz sagatavot ārvalstu pārstāvi

Šovakar jahtklubā "Auda" ar sertifikāta pasniegšanu un "match race" sacensībām noslēgsies sagatavošanās treniņprogramma Kirgizstānas burātājam Iļjam Ignatjevam, kurš pirmo reizi Kirgizstānas valsts vēsturē pārstāvēs savu valsti Vasaras Olimpiskajās spēlēs burāšanas disciplīnā Laser klasē. Šī ir pirmā reize, kad Latvijas burāšanas treneri sagatavo ārvalstu pārstāvi Olimpiskajām spēlēm.

JKA Burāšanas skolas treneri Madars Alviķis un Valdis Alviķis sagatavoja speciāli I. Ignatjevam piemērotu treniņu programmu vairāk kā divu nedēļu garumā, kuru laikā pastiprināta uzmanība tika pievērsta ne tikai praktiskajiem vingrinājumiem, bet arī teorijai.

I.Ignatjevs: "Vēlos pateikties Kirgizstānas Burāšanas federācijai par šādu iespēju iziet sagatavošanās posmu Latvijā un JKA Burāšnas skolai par labo uzņemšanu. Pašam ir grūti spriest par sasniegto progressu, tas jau laikam labāk redzams no malas, bet strādājām bez atpūtas. Ja būs tādā iespēja, tad noteikti vēlētos atkal trenēties Rīgā".

"Šo divu nedēļu laikā Iļja ir krietni uzlabojis fizisko formu un pamatīgi apguvis teorijas nianses, taču praksē visu tik īsā laikā nevar ieviest. Iļja ir centīgs un mums bija viegli saprasties, tapēc treniņprocess ritēja viegli, kā arī mainīgie laikapstākļi nodrošināja dažādību treniņos. Ja viņš arī turpmāk trenēsies ar tādu degsmi un papildinās pieredzi starptautiskajās sacesnībās, tad viņam ir iespējams sasniegt labus rezultātus," treniņnometnes beigās rezumē M.Alviķis.

I.Ignatjevs ir jaunākais sportists Kirgizstānas delegācijā. Maijā viņam palika 20 gadu.

"Mums pagaidām nav nomainījusies materiālā bāze un Iļja trenējas uz pavecas Laser klases jahtas, bet sporta zālē ar paštaisītām hantelēm un stieni. Sacensības laikapstākļos cīņa rit par izdzīvošanu, turklāt atbildību par sportista dzīvību nes pats sportists un viņa treneris - tas ir bīstams sporta veids," stāsta I.Ignatjeva treneris Viktors Brjuhovs.

Sagatavošanas treniņu programma Olimpiskajām spēlēm ir nozīmīga visām šajā procesā iesaistītajām pusēm - Krigizstānas Burāšanas sporta federācijai, burātājam I.Ignatjevam, JKA Burāšanas skolai un arī jahtklubam "Auda", kura sporta bāze ir izvēlēta trenņprocesa īstenošanai.

Svarīgākais