Madonas rallijā cietušie Lietuvas sportisti atguvušies no gūtajām traumām

Lietuvas rallija ekipāža Roks Kvaracejs un Audris Šošs, kuri mēneša sākumā rallija "Madona" laikā cieta nopietnā avārijā, jau atguvušies no gūtajām traumām, informē Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.

Kad 8.jūnijā Latvijas autorallija čempionāta ceturtā posma laikā viņu "Mitsubishi Lancer Evo X" vadītā automašīna ietriecās kokā, sportistiem izdevās izvairīties no nopietnākiem ievainojumiem, taču viņi atzīst, ka bez latviešu palīdzības iznākums varēja būt bēdīgāks.

"Esam sirsnīgi pateicīgi skatītājiem, Latvijas rallija sabiedrībai un, protams, Madonas mediķiem. Netālu no avārijas vietas atradās sacensību vērotāji, kuru vidū bija arī Latvijas rallisti Ivars Vasaraudzis un Raimonds Strokšs, kā arī lietuviešu rallija stūrmanis Ķēstutis Būzis. Viņi pirmie steidzās mūs glābt, izvilka mūs no sasistās mašīnas, operatīvi sniedza pirmo palīdzību, nekavējoties ziņoja par notikušo sacensību organizatoriem un mediķiem," citēts komandas pilots Kvaracejs.

"Vēlamies pateikt milzīgu paldies visiem pazīstamajiem un nepazīstamajiem draugiem latviešiem un lietuviešiem," piebilst Kvaracejs.

Pēc ekipāžas stūrmaņa Šoša teiktā, medicīniskā palīdzība tika sniegta ļoti ātri.

"Ātrās palīdzības brigāde atbrauca uz notikuma vietu dažās minūtēs. Madonas slimnīcā, kur tikām nogādāti, strādā lielisks personāls, kuram ir viss nepieciešamais aprīkojums," citēts Šošs. "Sirsnīgs paldies ķirurgiem Igoram Aleksandrovam un Viesturam Miķelsonam, kā arī visiem intensīvās terapijas mediķiem, kuri ar lielu gādību sniedza mums palīdzību un aprūpi."

Lietuvas ekipāža sacensībās plāno atgriezties septembrī.

Jau ziņots, ka rallijā par pārliecinošu uzvarētāju kļuva igaunis Georgs Gross, taču sportistiem sacīkstes atmiņā paliks ar bojā gājušo Latvijas stūrmani Igoru Bartaščenoku.

Latvijas čempionāta pirmajā posmā - "Halls Winter Rally" -, kas notika Lietuvas pilsētas Utenas apkārtnē, uzvaru svinēja Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns, otrajā posmā - rallijā "Sarma - triumfēja Kaspars Koitla no Igaunijas, bet trešajā posmā - rallijā "Talsi" - ātrākie atkal bija Vorobjovs un Zicāns.

Kopumā Latvijas čempionātā šogad notiks septiņi posmi.

Turpinājumā 20. un 21.jūlijā sportisti dosies uz Igauniju, lai Otepes apkārtnē piedalītos "Rally Estonia". Savukārt 24. un 25.augustā labākie autosportisti pulcēsies rallijā "Kurzeme", bet čempionāts 29. un 30.septembrī tradicionāli noslēgsies ar Jūrmalā un Kuldīgā notiekošo ralliju "Latvija".

Svarīgākais