Olimpiskā komiteja izmeklēs aizdomas par krāpšanos ar Londonas spēļu biļetēm

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) izmeklē iespējamos Londonas olimpisko spēļu biļešu tirdzniecības pārkāpumus.

SOK apņēmusies piešķirt iespējami bargus sodus, ja apstiprināsies aizdomas, ka kāds no nacionālo olimpisko komiteju locekļiem vai pilnvarotajiem biļešu pārdevējiem ir pārkāpis noteikumus.

Lielbritānijas laikraksts "The Sunday Times" ziņo, ka gan nacionālās komitejas, gan biļešu tirgotāji ir pieķerti melnajā tirgū pārdodam tūkstošiem Londonas olimpisko spēļu biļešu.

Britu izdevums norāda, ka plašajā korupcijā iesaistītas 54 valstis.

"Pēc ziņojumiem par pārkāptajiem noteikumiem, pārdodot biļetes ārpus atļautajām teritorijām, kā arī vairākkārtīgi paaugstinot to cenas, SOK ir sākusi tūlītēju izmeklēšanu un liecības nodevusi Ētikas komisijai," vēstīts SOK paziņojumā.

"Šīs liecības SOK uztver ļoti nopietni un nekavējoties ir sākusi lietas izmeklēšanu," ziņo SOK un norāda, ka komiteja uzmanīgi izskata ziņojumus un ir gatava uzklausīt ieteikumus starptautiskās biļešu pārdošanas uzlabošanai.

"Ja pārkāpumi tiks pierādīti, SOK īstenos atbilstošas sankcijas pret nelegālajā biļešu pārdošanā iesaistītajiem," uzsvēra SOK.

Daļai britu līdzjutēju nācies vilties, jo nav izdevies iegūt cerētās biļetes oficiālajās biļešu pārdošanas vietās.

SOK noteikumi nosaka, ka nacionālo olimpisko komiteju aģentiem biļetes ļauts izplatīt tikai attiecīgajā valstī, kurai piešķirts noteikts biļešu skaits, kā arī aizliegts paaugstināt biļetes cenu par vairāk nekā divdesmit procentiem no to pamatvērtības vai izplatīt tās ar nepilnvarotu dīleru palīdzību.

Kā ziņots, Londonas olimpiskās spēles norisināsies no 27.jūlija līdz 12.augustam.

Svarīgākais