Rīt Ventspilī notiks Piedzīvojumu parka pusmaratons

Jau šīs nedēļas nogalē, 16.jūnijā, notiks Ventspils Piedzīvojuma parka pusmaratons.

Starts būs plkst. 15.00, kad ar lielgabala šāvienu trasē mēroties spēkiem dosies gan pusmaratona, gan piecu un desmit kilometru skrējienu dalībnieki, gan nūjotāji.

Lai sportiskā gaisotnē pavadītā nedēļas nogale Ventspilī ikvienam dalībniekam un atbalstītājam būtu pozitīvu emociju un prieka pilna, zemāk īsumā ir apkopota pati svarīgākā informācija.

Trase. Pusmaratona distanci veido 4 vienādi 5,274 km gari apļi pa pilsētas ielām. NIKE tautas klases 10,55km skrējiena distanci veido divi vienādi 5,275 km gari apļi, savukārt satelītskrējiena dalībniekiem un nūjotājiem būs jāveic tikai viens aplis. Lai uzmundrinātu skrējējus un iesildītu līdzjutējus, piecos trases punktos ir sagatavota īpaša kultūras programma.

Skriešanas svētki Ventspilī tiks atklāti sestdien, plkst. 12.00 ar „BALTAIS” bērnu skrējiena startu 3 grupās gan meitenēm, gan puišiem. Līdz ar to ielas STARTA/ FINIŠA zonas tuvumā tiks slēgtas jau plkst. 11.30. Tāpēc aicinām sportistus, kas uz sacensībām plāno ierasties ar privātajiem transporta līdzekļiem un vēlas mašīnu atstāt Piedzīvojuma parka teritorijas tuvumā, ierasties savlaicīgi. Organizatori mudina arī pārējos dalībniekus ierasties un reģistrēties vismaz 1 stundu pirms plānotā starta laika, tādejādi izvairoties no nevajadzīga stresa un steigas pirms starta, atvēlot pietiekami daudz laika, lai pārģērbtos, iesildītos un sagatavotos skrējienam. Dalībniekiem pieejama būs mantu glabātuve.

Brīdinām par ceļa remontiem! Ceļa posmā Rīga – Ventspils rit ceļa remontdarbi, satiksmes plūsma ir ierobežota ar pagaidu luksoforiem, tāpēc ieteicams dalībniekiem, kuri ierodas uz pusmaratonu no tālāk Latvijas vietām ieplānot papildus 30 minūtes braucienam.

Telšu pilsētiņa. Piedzīvojuma Parka teritorijā jau no piektdienas un līdz pat svētdienai būs atvērta telšu pilsētiņa ar labiekārtotu piknika vietu – grilu, galdu, soliņiem, un pieejamām labierīcībām.

Atrakcijas bērniem. Sestdien laika posmā no plkst. 14.00 līdz plkst. 17.00 uzrādot bērna vai vecāku dalībnieka numuru, bērniem sagādāta iespēja bez maksas izmantot lielo piepūšamo atrakciju un batutus.

Apgūstam nūjošanu un nūjojam kopā! Ja ir vēlme nūjot, bet līdz šim nekad nav bijusi iespēja apgūt pareizu nūjošanas tehniku, tad interesenti aicināti sestdien uz Piedzīvojuma parku, kur plkst. 12.00 būs iespējams apgūt nūjošanas pamatiemaņas, bet jau plkst. 13.15 piedalīties meistarīgas nūjošanas stundā, pilnveidojot esošās prasmes nūjošanas treneres Lindas Andrusas vadībā. Toties plkst. 14.00 būs iespēja satikt Nūjo.lv komandas dalībniekus, kuri pastāstīs par 100km nūjošanas distancē gūto pieredzi, bet plkst. 14.30 visi nūjotāji tiks gaidīti uz kopēju iesildīšanos 3. Ventspils Piedzīvojumu parka pusmaratonam. Pirms sacensībām būs iespēja izīrēt nūjas par 1 LVL.

„Karsta” diena! 16.jūnijs solās būt sportiskiem notikumiem piepildīta diena ar pelnītu atpūtu dienas izskaņā Ventspils Pludmales akvaparkā, Medņu ielā 19.

Programma Ventspils Piedzīvojumu Parka pusmaratonam:

10:00–14:30 Reģistrācija, numuru un čipu saņemšana;

12:00 Starts „BALTAIS” bērnu skrējienam;

13:30 „BALTAIS” bērnu skrējiena apbalvošana;

13:50 Cilvēku aleju izveide sadraudzības skrējienam;

14:00 Starts sadraudzības skrējienam bērniem ar īpašajām vajadzībām;

14:45 Elites sportistu pulcēšanās starta vietā;

14:55 Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga uzruna;

15:00 Starts ar īpašo pils lielgabalu Pusmaratonam, NIKE tautas klases 10,55km skrējienam, TOP 5,3km skrējienam un nūjošanai;

15:15 Satelītskrējiena uzvarētāja sagaidīšana ar tradicionālajiem Līgo vainagiem;

15:30 NIKE tautas klases 10,55km skrējiena uzvarētāja sagaidīšana ar Līgo vainagiem;

16:05 Pusmaratona uzvarētāja sagaidīšana ar Līgo vainagiem;

15:00–17:00 Īpaša kultūras programma piecos trases punktos skrējēju uzmundrināšanai un līdzjutēju iesildīšanai;

17:00 Uzstājas grupa „PeR”;

15:30–18:00 Bezmaksas aukstā zupa visiem sacensību dalībniekiem;

17:40 Pusmaratona pēdējā dalībnieka finišs;

18:30 Apbalvošanas ceremonija;

20:00 Afterparty Pludmales akvaparkā, Medņu ielā 19.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.