Pirmo reizi daudzu gadu laikā netiek izpārdodas F-1 sacīkstes Monreālā

Pirmo reizi daudzu gadu laikā nav tikušas izpārdotas biļetes uz Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta posmu Monreālā.

Pasaules čempionāta septītā posma - Kanādas "Grand Prix" - norise sāksies piektdien ar pirmajiem oficiālajiem treniņbraucieniem.

Par spīti pēdējā mirkļa aktivitātēm, biļešu tirdzniecība noritējusi ļoti gausi, kas manāmi satraucis sacensību organizatorus.

Parasti sacensības pilsētai dod aptuveni 100 miljonu Kanādas dolāru (54,2 miljonu latu) lielu peļņu, tomēr šogad tādus ienākumus restorāni, viesnīcas un mazumtirgotāji negaida.

Organizatori šādu situāciju skaidro ar ilgstošajiem valsts studentu protestiem un starptautisko mediju darbībām sacensību atspoguļošanā.

"Studenti teica, ka viņi vēlas iztraucēt sacensību norisi. Viņi ir to paveikuši, jo neatceros pēdējo reizi, kad biļetes nav tikušas izpārdotas," izteicies sacensību galvenais organizators Fransuā Dimontjē.

Atbildot uz augošajiem studentu protestu draudiem un kādu nekonkretizētu drošības apstākli, organizatori ceturtdien atcēla trases atvērto durvju dienu.

Vietējie Kvebekas studenti jau mēnešiem ilgi protestē pret valdības lēmumu par 75% palielināt studiju maksu. Šie protesti pārauguši apjomīgā sabiedrības neapmierinātībā ar valdības korumpētību.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderpozīciju ar 76 punktiem ieņem divkārtējais pasaules čempions spānis Fernando Alonso ("Ferrari"), bet pa 73 punktiem ir pēdējo divu sezonu pasaules čempionam vācietim Sebastjanam Fetelam ("Red Bull") un viņa komandas biedram austrālietim Markam Vēberam. Ceturtajā vietā ar 63 punktiem atrodas "McLaren-Mercedes" komandas britu pilots Lūiss Hamiltons, viņam ar 59 punktiem seko vācietis Niko Rosbergs no "Mercedes GP" komandas, bet vēl par astoņiem punktiem mazāk ir somam Kimi Raikonenam ("Lotus").

Konstruktoru kausā līderpozīciju ar 146 punktiem ieņem "Red Bull" vienība, kurai 38 punktus zaudē "McLaren-Mercedes". Savukārt pa 86 punktiem iekrājušas "Lotus" un "Ferrari".

Šosezon F-1 kalendārā paredzētas 20 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Brazīlijā. Šosezon aizvadāmo sacīkšu skaits ir par vienu lielāks nekā pagājušajā sezonā.

Svarīgākais