Andris Vosekalns riteņbraukšanas sacensībās izcīna ceturto vietu

Šodien, 25.maijā Igaunijā starts tika dots Estonian Cycling Weekend 2012. Pirmajās sacensībās Tallinn-Tartu Grand Prix Rietumu-Delfin braucējs Andris Vosekalns atrāviena grupā sīvā konkurencē izcīnīja ceturto vietu, kā arī iegūva labākā U23 braucēja titulu.

Tallin-Tartu Grand Prix ir vienas dienas sacīkstes, kurām ir 1.1. UCI kategorija. Sacensību dalībnieki brauca 198,5 km garu, vējainu distanci. Šajās sacensībās Rietumu-Delfin komanda mērojās ar spēkiem ar tādām pieredzes bagātām komandām, kā Cofidis, Team Europcar, Champion System PRO u.c.

Pirmo vietu guva Francijas komandas pārstāvis Said Haddou (Team Europcar), finišējot ar laiku 4:30:47, otrais uz pjedestāla kāpa Robert Clinton Avery (Champion System PRO), savukārt trešais uz pjedestāla kāpa Blaz Furdi (Tirol Cycling Team).

Andris Vosekalns stāsta par sacensību gaitu: "Sacensību sākumā pūta stiprs sānu vējš, līdz ar to jau sākumā negāja viegli. Aptuveni 165 kilometrā izveidojās atrāviena grupa no 30 cilvēkiem, kurai pievienojos arī es. Taču peletons spēja mūs panākt. 20 km pirms finiša izdevās aizmukt desmit braucējiem no peletona. Finišējām grupā un man tikai nedaudz pietrūka līdz trešajai vietai."

Savukārt Rietumu-Delfin braucējs Emīls Liepiņš, spēja pierādīt savas sprintera spējas un finišēt peletonā kā pirmais. Viņš izcīnīja 11.vietu, atpaliekot 26 sekundes no sacensību uzvarētāja. Pārējie komandas biedri ierindojās sekojošās vietās: 15.vieta Indulis Bekmanis; 37.vieta Artis Pujats; 39.vieta Ivars Prokofjevs; 44.vieta Dimitrijs Sorokins; 46.vieta Andris Smirnovs un 97.vieta Kaspars Serģis.

Nākamais Rietumu-Delfin komandas starts paredzēts rīt 26.maijā Tartu Grand Prix sacensībās (1.1. kategorija, kurā komanda veiks 187,5 km garu distanci.

Svarīgākais