Sākas jātnieku kausa izcīņas sacensības iejādē

Kristīna Rozīte ar Brodoru © Publicitātes foto

Sestdien, 12. maijā sporta centrā Kleisti sākās Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas sacensības iejādes disciplīnā.

Pirmā posma sarežģītākajā shēmā Vidējā balvā II uzvaru izcīnīja Airisa Penele

ar zirgu Ravels (z/s Lielceri) – 67,46%, otrā bija Kristīna Rozīte ar Brodoru (LLU SK) – 63,64%, trešajā vietā sportiste no Lietuvas Sandra Sisojeva ar Forvater (SK Zirgu pasaulis) – 62,37%.

Mazajā balvā pirmo vietu izcīnīja Agnese Kukaine ar zirgu Londay Light (JSK Temperaments) – 66,58%, otrā bija Gundega Krīgere ar Donnerwelle (JSK Temperaments) – 65,79%, bet trešajā vietā Liāna Pelše ar Dimantu (SK Harmonija) 60,88%. Jauno jātnieku konkurencē pēc Mazās balvas shēmas labākās bija: Elza Zaķe ar Le Carera (JSS Kleisti) – 59,21% un Mārīte Davidsone ar Lēdiju (JSS Kleisti) - 49,77%.

LJF kauss iejādē risināsies piecos posmos, kopvērtējumā ar kausiem apbalvojot labākos sportistus trīs grupās – LJF kausa izcīņā, cīņā par Mazo kausu un Cerību kausu. Taču katrā no posmiem tiek dota iespēja sacensties arī citu meistarības un vecuma grupu jātniekiem, lai apgūtu pieredzi un kuplinātu sacensību programmu. Šoreiz kopā tika reģistrēts 61 starts.

Sacensību uzvarētāja Vidējā balvā II - Airisa Penele:

- Patīkami, ka bija liels dalībnieku skaits – Vidējā balvā II septiņi dalībnieku pāri, kas

mūsu apstākļos ir daudz. Piedalījās arī sportiste no Lietuvas – Sandra Sisojeva, un esampriecīgi par katru atbraucēju, kas paplašina konkurenci. Ir sākusies jaunā LJF kausa izcīņas sezona, un tas ir atkal kas jauns gan pieredzējušajiem, gan jaunajiem sportistiem.

Nav iespējams iepriekš paredzēt, kā zirgs uzvedīsies āra apstākļos sacensībās pēc

ziemas sezonas, kā „pieņems” laukumu. Man tas ir interesanti, un uz sezonas

turpinājumu skatos ar optimismu. Īpaši man patīk darbs ar jaunzirgiem, jo tas ir ļoti

radošs process.LJF kausa izcīņas otrā posma sacensības iejādē notiks 26. maija Jelgavā.

Svarīgākais