Džudistam Ovčiņņikovam Eiropas čempionāta bronzas godalga

Latvijas džudists Konstantīns Ovčiņņikovs izcīnīja Čeļabinkā (Krievija) notiekošā Eiropas čempionāta bronzas godalgu svara kategorijā līdz 81 kg.

Pirmajā cīņā Ovčiņņikovs ātri uzvarēja Grieķijas sportistu Aleksiosu Ntanatsidisu, otrajā kārtā ar skaistu tīru metienu pārspēja Frančesko Brujere no Itālijas. Trešajā cīņā Konstantīns papildlaikā veica vēl vienu skaistu metienu un ar ippon uzvarēja Robinu Paceku no Zviedrijas. Pusfināla spraigajā cīņā Latvijas džudists piekapās Krievijas sportistam, 2010. gada Eiropas čempionam Siražudinam Magomedovam, kas šogad izcīnīja savu otru titulu. Cīņā par bronzas medaļu ar Avtandilu Črikišvili no Gruzijas Konstantīns Ovčiņņikovs papildlaikā veica metienu uz waza-ari, panākot iespēju pirmo reizi sava karjerā kāpt uz pieaugušo Eiropas čempionāta goda pjedestāla. Līdz šim augstākais viņa sasniegums bija 2008. gadā izcīnīta piektā vieta.

Informācija par Konstantīna Ovčiņņikova vietu Olimpiskajā reitinga tiks precizēta pēc citu kontinentu čempionātu noslēguma.

Svarīgākais