Orientēšanās sporta sezona sāksies Pokaiņos

© Publicitātes foto

2012.gada Latvijas Kausa (turpmāk - LK) izcīņa orientēšanās sportā sāksies ar sacensībām „Kurzemes Pavasaris”, kas ir ne tikai LK posms, bet arī Pasaules Ranga ieskaites sacensības. Šīs sacensības izpelnījušās atzinību gan Latvijas, gan ārzemju sportistu vidū un šogad tajās pulcēsies vairāk nekā 800 dalībnieki, kas, meklējot kontrolpunktus, iepazīs noslēpumaino Pokaiņu mežu.

Sacensības „Kurzemes Pavasaris” notiks jau 10. reizi un to organizatori – orientēšanās klubs „Saldus”, TOK „Sprīdītis” un Latvijas Orientēšanās federācija sadarbībā ar A/S „Latvijas Valsts meži” ir sagatavojuši karti Pokaiņu mežā. Kā zināms, šo vietu daži cilvēki uzskata ne tikai par mūsu Pasaules, bet arī visa Visuma centru. Šādā ekskluzīvā apvidū sāksies LK izcīņa.

Spēcīga konkurence „Kurzemes pavasarī” būs vērojama vīriešu elites grupā, kur startēs 63 sportisti. Tā kā spēcīgākie Latvijas orientieristi ir devušies uz treniņnometni Zviedrijā, visticamāk, ka par uzvaru cīnīsies kaimiņvalstu sportisti – Dmitrijs Cvetkovs no Krievijas, Jonas Vitautas Gvildis un Vilius Aleliunas no Lietuvas. No latviešiem sagaidāms, ka cīņā par labāko trijnieku iesaistīsies mūsu labākais ziemas orientierists Andris Kivlenieks. Sacensībās startēs arī vairāki spēcīgi skandināvu orientieristi, bet patīkami pārsteigt var arī vēl citi latviešu orientieristi.

Sieviešu elitē dalībnieču skaits ir 33. Galvenā sacensību favorīte ir Aija Skrastiņa, bet, ja viņa pieļaus kādas kļūdas, tās noteikti gatava būs izmantot lietuviete Sandra Paužaite. Par pārējām vietām rezultātu augšgalā sagaidāma sīva un neprognozējama cīņa, kurā no mūsu sportistēm varētu iesaistīties arī Laura Vīķe, Kristīne Kokina un citas.

LK sacensības noris visā Latvijā vairākos posmos, kurus organizē LOF sadarbībā ar vietējiem orientēšanās klubiem. „Kurzemes Pavasaris” ir starptautiski atzītas sacensības, kuru kvalitāti apliecina piešķirtā Pasaules Ranga sacensību pakāpe. Latvijā tāda līmeņa sacensības šogad būs četras. Ar pārliecību var teikt, ka sagaidāma aizraujoša orientēšanās nedēļas nogale, kas turpināsies pirmdien ar orientēšanās sprinta sacensībām „Lieldienu Balva” Uzvaras parkā Rīgā.