Latvijas Ziemas čempionāta jāšanā kopvērtējumā uzvar Guntars Siliņš

© Publicitātes foto

Sporta centra Kleisti manēžā notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) rīkotā Latvijas Ziemas čempionāta ceturtā posma sacensības šķēršļu pārvarēšanā.

Sestdien, 17. martā tika aizvadīti starti konkūrā sešos maršrutos, bet svētdien sacentās amatieri, kā arī dalībnieki maršrutā bez ierobežojumiem. Šis bija pēdējais, izšķirošais ziemas čempionāta posms, un pirmo trīs vietu ieguvēji nolikumā paredzētajās dalībnieku grupās saņēma kausus un medaļas, bet apbalvoti tika arī katra maršruta seši labākie. Pieaugušo konkurencē par 2012. gada Latvijas ziemas čempionāta uzvarētāju kļuva Guntars Siliņš ar zirgu Maclesias.

Ceturtā posma galvenajā maršrutā pieaugušo konkurencē ar 135 cm augstiem šķēršļiem startēja 11 sportiskie dueti. Četri no tiem pamatdistanci veica bez soda punktiem. Pārlekšanā nekļūdīgs bija vienīgi Andis Vārna ar zirgu Pommerance (sporta klubs Quattro). Pērējie trīs pārlekšanas dalībnieki gāza pa vienam šķērslim, un viņu vietu secību izšķīra distancē pavadītais laiks. Arī otrā vieta Andim Vārnam, startējot ar citu zirgu Bazilio – 4 s.p./42,43 s, trešais Guntars Siliņš ar Maclesias (Mežstrazdiņi) – 4/45,65, ceturtā Līga Pētersone ar Kredo (Princis) – 4/48,45.

Citos maršrutos uzvarēja: šķēršļu augstums līdz 105 cm, viena pārlekšana uz laiku, piedalās bērni līdz 16 g. v. – Patrīcija Kokina ar Vimbldonu (Lielceri); 115/125 cm, viena pārlekšana uz laiku, piedalās juniori līdz 18 g. v. un jaunie jātnieki līdz 21 g. v. – Laura Panele ar Rafaello (Lielceri); 105 cm, 2 fāzēs, piedalās zirgi līdz 5 g. v. – Andis Vārna ar KS Coradina (Quattro); 120/125 cm, sacensības ar handikapu, 2 fāzēs, piedalās zirgi līdz 6/7 g. v. – Aleksandrs Šakurovs ar Art (Rīgas Jātnieku klubs); 120 cm, ātruma – Linda Ansule ar Lemonu (Tīraines staļļi);

100 cm, 2 fāzēs, viena pārlekšana uz laiku, startē 1. grupas amatieri – Anita Panovska ar Candija (Rīgas Jātnieku klubs); 105 cm, ātruma maršruts, piedalās 1. un 2. gr. amatieri – Laima Lāce ar Diku (Tīraines staļļi); 110 cm, viena pārlekšana uz laiku, piedalās 2. gr. amatieri – Jānis Rimeiks ar Roblesu (Montepals); 110 cm, 2 fāzēs, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Aleksandrs Šakurovs ar Anketu (Rīgas Jātnieku klubs).

Svarīgākais