Ziemas čempionāta pirmajā posmā uzvar Airisa Penele ar Ravelu

Sestdien, 10. martā sporta centrā Kleisti notika Latvijas Jātnieku federācijas organizētā Latvijas Ziemas čempionāta pirmā posma sacensības iejādes disciplīnā.

Galvenā cīņa risinājās pēc Vidējās balvas nr. 2 shēmas. Uzvarēja Airisa Penele ar Ravelu (z/s Lielceri) – 68,07%, otro vietu izcīnīja Kristīna Rozīte ar Brodoru (LLU SK) – 65,18%, Jūlija Tkačova ar Orfeju (JSK Ambers) – 60,88%.

Citās shēmās uzvarēja: Mazā balva – Agnese Kukaine ar Double Power (JSK Temperaments) 65,09%; shēma III – Linda Josta ar Chambermaid (JSK Sport de Lux) 65,00%; shēma II – Agnese Kukaine ar Diona Haleja (JSK Temperaments) 66,78%; shēma II, amatieri – Angelina Kostina ar Bondu (JSS Kleisti) 65,11%; shēma I, 16-18. g. v. jātnieki – Enija Žuka ar Calineros 62,31%; shēma I, amatieri – Toms Pulmanis ar Pedāli (JSS Kleisti) 63,52%; shēma I, jaunzirgi – Marija Jansone ar Radaru (SIA Burtnieku R) 63,70%; jaunie jātnieki – Liāna Pelše ar Dimantu (SK Harmonija) 61,02%; juniori – Ksenija Petrova ar Ma Cherie (JSK Dressur) 66,18; bērni – Jūlija Ezīte ar Hiltonu (Rīgas JSK) 66,30%.

Čempionu tituli tiks izcīnīti piecās jātnieku kategorijās, vērtējot divus labākos startus no trim posmiem: pieaugušo konkurencē (pēc Vidējās balvas nr. 2 programmas), jaunajiem jātniekiem, junioriem, bērniem un amatieriem.

Sacensību galvenajā shēmā uzvarēja Airisa Penele:

- Nesen nosvinējām Ravelam 18 gadu jubileju, taču zirgs savā vecumā ir teicamā fiziskā formā, un visus elementus veica ļoti labi. Kamēr tam būs sportiskais spars, turpināsim startēt, jo pieredze ir liela un zirga sagatavotībā ieguldīts milzīgs darbs. Turpinām gatavoties sezonai, un vēlāk piedalīšos sacensībās ne tikai ar Ravelu, bet arī ar saviem jaunajiem zirgiem.

Vidējā balvā nr. 2 otro vietu izcīnīja Kristīna Rozīte:

- Man ar Brodoru izdevās ļoti labs starts, ņemot vērā, ka šosezon pretendējam jau uz augstākiem mērķiem nekā iepriekšējā. Zirgs ir labs, bet sezonas turpinājums rādīs, kā pareizāk strādāt un ko īstenībā varam paveikt. Skatoties uz kopējo čempionāta norisi, šķiet, ka mēs Vidējā balvā varējām labāk paveikt to, ko bijām iecerējušas, citiem klājās grūtāk. Tāpēc varam būt apmierinātas ar paveikto, bet stabilitāte vēl jāiegūst turpmākajos startos un treniņos.

Latvijas Jātnieku federācijas Iejādes sekcijas vadītāja Anita Mangale:

- Patiesībā, iejādnieki vēl nav īsti pamodušies no „ziemas miega”. Ziema bija īsa, bet sals februārī - liels, un ne visi varēja pilnvērtīgi trenēties. Taču sacensības notika gan, piedaloties ievērojamam dalībnieku skaitam, gan - jūtot ieinteresētību startēt. Patīkami ir tas, ka nopietni startam visaugstākajā līmenī – vasarā Lielajā balvā - sevi pieteikusi Kristīna Rozīte ar Brodoru, bet šīs konkurences sportistes ziemas čempionātā startē pēc Vidējās balvas nr. 2 programmas. Tā kā sportistu interese par līdzdalību sacensībās ir liela, ceru, ka nākamajā Latvijas ziemas čempionāta posmā būs vēl lielāks dalībnieku skaits un arī augstāki rezultāti!

Paredzēts, ka Latvijas ziemas čempionāta otrā posma sacīkstes iejādē notiks 24. martā turpat Kleistos, bet trešais posms – 31. martā zemnieku saimniecībā Lielceri Jaunmārupē.

Svarīgākais