Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Nedēļas nogalē Ventspilī turpināsies Latvijas Frisbija čempionāta cīņas

Svētdien, 15.janvārī, Ventspilī, sporta hallē "Pārventa", ar 12 spēlēm turpināsies Latvijas frisbija čempionāta telpās sezona. Šī būs 2. spēļu kārta gan vīriešu, gan sieviešu komandām.

Vīriešu grupā 2. čempionāta kārtā startēs 4 komandas: "Flying Worms" (Ventspils), "Ultimate Decision" (Rīga), "SoulFly UD" (Rīga) un "Outlawz" (Ogre). Šajā sabraukumā šīs komandas izspēlēs katra ar katru, tātad kopā 6 ļoti aizraujošas un spraigas cīņas. Par to liecina arī šo komandu izvietojums turnīra tabulā. Lai gan katra komanda čempionātā līdz šim izspēlējusi tikai 3 spēles, tās atrodas viena otrai blakus, ieņemot 2. līdz 5. vietu, turklāt, Ventspils, Ogres un Rīgas "Ultimate Decision" vienībām ir vienāda uzvarēto/zaudēto spēļu bilance (2-1), kamēr otra Rīgas vienība izcīnījusi vienu uzvaru un piedzīvojusi divus zaudējumus. Kā pirmās laukumā dosies "Flying Worms" un "Ultimate Decision" vienības, kuras šosezon čempionāta ietvaros vēl nav tikušās. Spēles sākums plkst. 10:00. Pēdējā dienas spēlē vīriešu konkurencē plkst. 16:00 laukumā spēkosies "Outlawz" un "Ultimate Decision" komandas. Jāpiebilst, ka abas komandas tikās arī novembra beigās čempionāta atklāšanas dienā, kur rīdzinieki interesantā spēlē prata pieveikt ogrēniešus ar rezultātu 13:10.

Arī Sieviešu grupā spēkiem mērosies 4 komandas: "Hands Up" (Ventspils), divas Salaspils vienības, "Salaspils FK" un "DejaVu" kā arī daudzkārtējās valsts čempiones "Moments" (Ogre). Arī sieviešu grupā šajā kārtā tiks aizvadītas 6 spēles. Pirmā spēle sieviešu divīzijā būs plkst. 11:20, kad savā starpā tiksies čempionāta līderes "Salaspils FK" un "Hands Up" komandas. Abas komandas čempionātu sākušas lieliski - 3 spēlēs izcīnītas 3 uzvaras. Lai gan šajā duelī par pārliecinošām favorītēm tiek uzskatītas Salaspils spēlētājas, mājnieces - "Hands Up" vienība noteikti centīsies pierādīt pretējo un savu neskaitāmo atbalstītāju priekšā mēģinās sarūgtināt salaspilietes.

Par visintriģējošāko cīņu sieviešu divīzijā noteikti jāuzskata jau pieminētās Salaspils komandas tikšanās ar otru izteiktu čempionāta favorīti - Ogres "Moments" vienību. Komandas čempionāta ietvaros tikās jau atklāšanas spēlē, kur spraigā cīņā pašās spēles beigās salaspilietes spēja izcīnīt uzvaru tikai ar viena punkta pārsvaru (11:10). Jāpiemin, ka komandas tikās arī pērnā gada finālā, kur spēcīgāka izrādījās "Moments" vienība. Otrais šo komandu duelis šajā čempionātā paredzēts plkst. 14.40. Spēļu diena noslēgsies 17:20 ar Salaspils derbiju.

Sezonas atklāšana notika 26.novembrī, kad visas turnīra komandas pulcējās Rīgā. Vairāk informācijas par čempionāta norisi un rezultātiem var rast Latvijas Frisbija federācijas mājas lapā www.frisbee.lv.