Vankūveras startus gaidot, izdod olimpiešu kalendāru

© LETA

Tieši 107 dienas pirms XXI ziemas olimpisko spēļu atklāšanas Vankūverā ar a/s Ventspils nafta (VN) atbalstu sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) izdots 2010. gada olimpiskais kalendārs. Tas ir ekskluzīvs veltījums Latvijas komandai, kas no nākamā gada 12. līdz 28. februārim piedalīsies olimpiskajās spēlēs.

"Latvijas ziemas sporta veidu pārstāvji trīsarpus gadus cītīgi ir strādājuši pie tā, lai februārī būtu gatavi startēt ziemas olimpiskajās spēlēs. Tajās no Latvijas piedalīsies vairāk nekā 60 sportisti deviņās disciplīnās sešos sporta veidos. Viens no LOK atbalstītājiem – Ventspils nafta – piedāvāja veidot kalendāru. A2 formāta sienas kalendārā 12 fotogrāfijās atainoti 19 sportisti, kas kandidē uz vietu Latvijas olimpiskajā komandā," norāda LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. Precīzu delegācijas sastāvu plānots paziņot nākamgad 27. janvārī.

Kalendārā redzama Jāņa Miņina bobsleja ekipāža – Daumants Dreiškens, Intars Dambis, Oskars Melbārdis, hokejisti Edgars Masaļskis un brāļi Rēdlihi – Miķelis, Jēkabs, Krišjānis, biatlonisti Madara Līduma un Ilmārs Bricis, kamaniņu braucēji Maija Tīruma, Mārtiņš Rubenis, Juris un Andris Šici, šorttrekiste Evita Krievāne, distanču slēpotāja Anete Brice, skeletonists Martins Dukurs, kalnu slēpotāja Liene Fimbauere un snovbordists Toms Vasins.

Sportisti fotografēti treniņos šā gada vasarā, atspoguļojot konkrētus vingrinājumus. Tādējādi kalendārs pilda arī sava veida izglītojošu funkciju un ir kā aicinājums pievērsties aktīvam dzīvesveidam.

Kalendārs izdots 2500 eksemplāros un netiks izmantots komerciāliem mērķiem. 1000 eksemplāru būs VN dāvinājums, ko saņems Latvijas olimpiskās delegācijas sportisti, treneri, mediķi, tehniskais personāls, olimpisko ziemas sporta veidu federācijas, sporta veterāni, sporta atbalsta organizācijas un olimpiskie centri.

Svarīgākais