Pasaules klases spēkavīri gatavi cīņai par Raimonda Bergmaņa kausu

„Mēs esam gatavi skaistai un satraucošai cīņai Arēnā Rīga par Raimonda Bergmaņa kausu 2011!” tā vienbalsīgi atzinuši visi šī brīža spēcīgākie pasaules vīri, kas pošas uz Latviju, lai 19. novembrī Arēnā Rīga veiktu sešus klasiskus spēkavīru vingrinājumus Spēkavīru Čempionāta līgas ietvaros.

Cīņa solās būt ļoti spraiga, jo neviens no spēkavīriem nebrauc uz Latviju „atpūsties”, bet cīnīties par katru punktu, lai priekšpēdējā Spēkavīru Čempionāta līgas posmā gūtu pēc iespējas labāku rezultātu, lai kopājā rangā būtu pēc iespējas augstāk.

Mūsu pašu spēkavīri - Kazeļņiks, Leitis un Zariņš, nu jau beiguši smagos treniņus un morāli gatavi sestdienai, kas var sniegt ne vienu vien pārsteigumu, vismaz tā cer daudzi Latvijas līdzjutēji, kuri laipni aicināti vēl iegādāties biļetes uz pasākumu un atbalstīt mūsējos Arēnā Rīga, lai baudītu ne tikai spraigas spēkavīru sacensības, bet arī iespaidīgus akrobātiskos un uguns šovus, bungu un dūdu pavēlniekus - grupu „Auļi”, skaisto karsējmeiteņu priekšnesumus, ņemt dalību kādā skatītāju konkursā un vienkārši labi pavadīt svētku brīvdienas.

Sacensībās spēkavīriem būs jāveic seši vingrinājumi:

Rīgas Brīvostas spēka kāpnes- 225, 250 un 275 kg smagumi jānes pa kāpnēm augšup;

MonsterMilk ķerras stumšana- jāstumj 800 kg. smaga ķerra 25 m distancē;

MammaDaba vikinga presse- 150 kg smaga baļķa celšana virs galvas;

LDz Ritošā sastāva servisa kombinācija – vairākkārt jāveļ 400 kg. smaga riepa un jānes 2 smagumi, katrā rokā pa 125 kg;

Rent for Event nēši- 430 kg jānones 25 metrus;

Siltums Jums akmeņu celšana- 100, 120, 140, 160, 180 un 200 kg akmeņi jāpaceļ uz statīva.

Vislielāko interesi izraisa tieši pēdējais vingrinājums, jo parasti spēkavīru sacensībās ceļ piecus akmeņus. Šoreiz organizatori izlēma izaicināt atlētus un izmēģināt to spēkus ceļot 200 kg smago akmeni, kas notiek ļoti reti pasaules spēkavīru sacensībās. Faktiski, tas kurš pacels visus sešus akmeņus, varēs saukties par Akmeņu karali. Vai būs ko kronēt?

Par Bergmaņa kausu cīnīsies 12 ļoti spēcīgi atlēti:

Agris Kazeļņiks-Latvija;

Zydrunas Savickas-Lietuva;

Mareks Leitis-Latvija;

Ervin Katona-Serbija;

Laurence Shahlaei-Lielbritānija/Irāna;

Didzis Zariņš-Latvija;

Jimmy Laureys-Beļģija;

Jean-Francois Caron-Kanāda;

Rauno Heinla-Igaunija;

Alex Moonen-Nīderlande;

Konstiantyn Ilyin-Ukraina;

Slawomir Toczek-Polija.

„Manuprāt, cīņa būs sīva. Protams, Židrunas uzvar gandrīz visos mačos, kur viņš piedalās, tomēr tikko Kanādā tikai pēdējos vingrinājumos viņam izdevās apsteigt kanādieti Karonu, kas arī pie mums atbraucis „pēc uzvaras”. Lielu pārliecību ir ieguvis serbs Katona, kurš ir līderis Čempionu līgā un pirmo reizi šogad iekļuva The World’s Strongest Man (WSM) fināla desmitniekā. Mājās vienmēr, pateicoties arī skatītāju atbalstam, veiksmīgi startē Agris Kazeļņiks. Neticami spēcīgs ir ārēji necilais Lorenss Šalejs, kas tikai par nieka tiesu zaudēja pjedestālu šī gada WSM. Arī no pārējiem atlētiem, sezonas izskaņā, gaidām lielisku sniegumu, un turēsim īkšķus par mūsējiem!” pirms sacensībām spēku samēru raksturoja Raimonds Bergmanis.

Sports

Pēc nedēļu ilgām sacensībām senajos nomadu sporta veidos, ar īpašu, sportistiem veltītu, ceremoniju Kazahstānas galvaspilsētā Astanā noslēgušās piektās Pasaules nomadu spēles. Kā jau vairākkārt esam minējuši, šis ir lielākais nacionālo sporta veidu notikums visā pasaulē, kas ir oficiāli iekļauts UNESCO kultūras mantojuma sarakstā.

Svarīgākais