Olimpiskajā rīta vingrošanā piedalīsies arī Rīgas vicemērs

Piektdien, 30.septembrī, visā Latvijā norisināsies "Olimpiskā diena 2011", kas uz kopīgu olimpisko rīta vingrošanu un citām sportiskām aktivitātēm pulcēs ap 38 000 Latvijas skolēnu, tajā skaitā arī 200 komandas no Rīgas skolām. Kopā ar skolēniem no Rīgas, LOK prezidentu Aldoni Vrubļevski un olimpisko čempionu Igoru Vihrovu rīt Daugavas stadionā sportos arī Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Olimpisko dienu ar mērķi popularizēt olimpisko kustību, tā apliecinot atbalstu olimpiskajiem ideāliem, veselīgam dzīvesveidam un godīgas spēles principiem sportā, organizē Latvijas Olimpiskā komiteja. Pasākums norisināsies vairāk nekā 48 vietās Latvijā, no tām Rīgā - Daugavas stadionā un Rīgas 41,vidusskolā (Slokas ielā 49a).

"Olimpiskā diena 2011" sāksies plkst. 10.00 ar vienotu, radio SWH translētu un LOK izstrādātu "Olimpisko rīta vingrošanu", kas ir šā gada "Olimpiskās dienas" viens no galvenajiem stūrakmeņiem, lai dalībniekus pamodinātu un sagatavotu turpmākās dienas fiziskajām un garīgajām aktivitātēm, kā arī atgādinātu par pareizi veiktu rīta rosmi kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu labas pašsajūtas veicināšanai. Otrs pasākuma balsts ir olimpiskās stafetes, bet trešais vienojošais elements ir mājasdarbs, proti, zīmējumu konkurss "Latvijas olimpiskās komandas talismans Londonas olimpiskajās spēlēs", kurā aktīvi piedalās arī visu Rīgas skolu un Bērnu un jauniešu centru audzēkņi.

"Olimpiskajā dienā 2011" katram dalībniekam, neatkarīgi no rezultāta, pasniegs SOK un LOK prezidentu parakstītu sertifikātu. Katrā "Olimpiskās dienas" norises vietā labākā komanda saņems oriģinālu LOK piemiņas velti, kā arī pa piecām futbola, basketbola un volejbola bumbām. Savukārt atraktīvākā komanda un zīmēšanas konkursa labāko darbu autori saņems uzaicinājumu uz "Rīgas Dinamo" 16. oktobra spēli ar "Astanas Baris". Pateicoties hokeja kluba un "Arēnas Rīga" atsaucībai, šāda iespēja būs vairāk nekā 1000 bērniem.