Latvijas rekords driblēšanā ar divām bumbām vienlaicīgi - 166 minūtes

Latvijas rekords driblēšanā ar divām bumbām vienlaicīgi ir 166 minūtes.

Piektdien, 23.septembrī, rekordu uzstādīja Kristaps Pavliņš no basketbola skolas "Rīga/Pārdaugava". Kopumā spēkus rekorda uzstādīšanā, ko organizēja sporta televīzijas kanāls "Viasat Sport Baltic" sadarbībā ar satelīttelevīzijas uzņēmumu "Viasat", izmēģināja 27 jaunieši no Rīgas sporta skolām.

Rekorda uzstādītājs Kristaps Pavliņš atzina, ka uzdevums nebija vienkāršs, tomēr ir gatavs piedalīties vēlreiz un uzlabot sniegumu. Pasākuma organizatori novēroja, ka daļa driblētāju no rekorda uzstādīšanas izstājās jau pirmajā pusstundā, tomēr pārējie turpināja sīvu sacensību, nenovēršot uzmanību no driblēšanas. Rekorda uzstādītājiem uzdevumu sarežģīja gan stiprs vējš, gan lietus.

"Eiropas vīriešu čempionāts Lietuvā parādīja, ka arvien vairāk uzmanības jāvelta jaunajai basketbolistu paaudzei, lai Latvija varētu lepoties ar savas izlases sniegumu. Ar šo akciju centāmies jauniešu vidū popularizēt basketbolu kā vienu no aktīvās un veselīgās atpūtas iespējām," skaidro Viasat vadītāja Latvijā Ilze Zoltnere.

Lai nodrošinātu godīgu konkurenci, katram dalībniekam bija norobežots laukums, kurā varēja driblēt abas basketbola bumbas. Rekorda uzstādīšanu kontrolēja iepriekš nozīmēti tiesneši.

Svarīgākais