Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Pasaules čempionātā simtlauciņu dambretē sievietēm Zoja Golubeva ierindojas piektajā vietā

Ukrainas pilsētā Rovno no 4.līdz 18.septembrim triju kontinentu 14 labākās dambretistes sacentās Pasaules čempionātā simtlauciņu dambretē sievietēm.

Dalībnieču pulkā sacentās arī rīdziniece Zoja Golubeva. Čempionātā pēc riņķa sistēmas tika izspēlētas 13 kārtas. Ar desmit dalībniecēm Zoja Golubeva cīņas noslēdza neizšķirti, bet trīs pieveica. Uzvaras tika gūtas pret sporta meistarēm Karlijn Overes (Nīderlande), Sayyoru Yuldashevu (Uzbekija) un Lublyanu Turly (ASV).

Partijās pār Āzijas un Amerikas kontinenta labākajām dambretistēm Zoja Golubeva īstenoja vairāku gājienu uzvaru nesošas kombinācijas. Čempionātu bez zaudējumiem izdevās pabeigt tikai Zojai Golubevai un Krieviju pārstāvošai starptautiskai sporta meistarei , tagad jau lielmeistarei šā čempionāta otrās vietas ieguvējai Matrenai Nogovitsynai .

Pasaules 2011.gada čempiones titulu jau piekto savā karjerā izcīnīja Krievijas dambretiste Tamara Tansykkuzhina. Arī otrās vietas ieguvējai noslēgumā iegūti 19 punkti, bet čempiones liktenis izšķirts pateicoties lielākam uzvaru skaitam, kas bija pirmais papildus nosacījums pie vienāda izcīnīto punktu skaita. (Jaunā čempione zaudēja otrās vietas ieguvējai). Trešajā vietā ar izcīnītiem 17 punktiem ierindojās sporta meistare no Ukrainas Viktoriya Motrichko. Zoja Golubeva un baltkrievu dambretiste Olga Fedoroviča izcīnīja 16 punktus. Zoja Golubeva ierindojās piektajā vietā par punktu apsteidzot savu neseno pretinieci mačā par pasaules čempiones titulu Daryu Tkachenko.

2011.gada Pasaules kausa ieguvēju liktenis noskaidrosies decembrī Vispasaules intelektuālajās spēlēs, bet patreiz kausa izcīņas vērtējumā rīdziniece Zoja Golubeva ar 164 punktiem ierindojās otrajā vietā par 7 punktiem atpaliekot no 2011.gada pasaules čempiones.

Atgādināsim, ka Vispasaules intelektuālo spēļu simtlauciņu dambretē piedalīties divpadsmit labāko pasaules dambretistu pulkā iepriekš izcīnījuši arī Guntis Valneris un Roberts Misāns.