Nedēļas nogalē noskaidros sezonas labākie DH sportisti

18.septembrī Tukumā pie Melnezera norisināsies Latvijas downhill jeb kalnu velosipēdu ātruma nobrauciena 5.posms, kas vienlaikus būs šīs sezonas noslēguma sacensības. Šīs sacensības ir zīmīgas ar to, ka tieši šis posms izšķirs sportistu sezonas reitingus.

Sacensību organizatori no Latvijas Downhill asociācijas (LDA) braucējiem ir sagatavojuši divas pilnīgi jaunas, daudziem braucējiem vēl nezināmas trases, kuras liks aizdomāties profesionālim, kā arī būs pietiekami vieglas un izbraucamas šī sporta veida iesācējam. "Šī ir vieta, kur varbūt pirmo reizi pamēģināt kas ir DH, paņemt velosipēdu un nobraukt pa kalnā izveidotu trasi," stāsta Gusts Ošmucnieks, LDA valdes priekšsēdētājs.

Cīņa starp visu sezonu braucošajiem sportistiem būs sīva, jo pašlaik sezonas kopvērtējums ir ļoti līdzīgs pirmajam pieciniekam katrā no grupām. Katrs braucējs gribēs iegūt vēl pa punktam, lai beigu beigās būtu labākais sezonas šķērsgriezumā.

Šobrīd spēcīgajā Elites grupā sezonas kovērtējuma līderis ir Juris Luščenoks ar 145 punktiem. Otrajā vietā ir Jura komandas biedrs un šī gada DH vicečempions Gundars Osis ar 136 punktiem, bet trešajā vieta ierindojies ir šīs sezonas DH čempions Jānis Ozoliņš ar 125 punktiem.

Latvijas Downhill asociācija aicina: "Dodieties uz Tukumu līdzi just un atbalstīt sportistus sezonas noslēguma posmā, piedalieties paši. Šī ir iespēja nobraukt no kalna ikvienam un saprast, kas ir downhill." Turklāt, paņemot līdzi savu četrkājaino draugu, pārsteigums no sacensību atbalstītājiem arī viņiem.

Sports

Neuzvarētais Latvijas bokseris Jevgenijs "The Hurricane" Aleksejevs vakar Spānijā pieveica Misto Abdulaevu no Vācijas, tādējādi sasniedzot jaunus augstumus profesionālajā karjerā. Aleksejevs izcīnīja IBO Eiropas čempiona jostu vidējā svarā un pagarināja savu uzvaras rekordu līdz 17-0-0.

Svarīgākais