Noskaidroti Latvijas čempioni poniju jāšanā un amatieru klasē

Sestdien, 10. septembrī sporta centrā Kleisti notika Latvijas Nacionālais čempionāts poniju jāšanā un amatieriem jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā.

Katrā no disciplīnām notika cīņa par diviem medaļu komplektiem – tātad kopā četriem, sportiskajiem duetiem veicot pa diviem konkūra maršrutiem. Uzvaras tika izcīnītas ļoti pārliecinoši, jo visas četras čempiones – poniju jāšanā Monta Pareiza ar Prēriju (Saldus JSS), Rēzija Rumpe ar Tango (Saldus JSS); amatieriem Ance Kozulāne ar Gaultjeru (ZA Kocēni) un Mārīte Pinte ar Coco (Saldus JSS) uzvarēja čempionāta sacensību abos maršrutos.

Dalībnieki atzina, ka Latvijas Jātnieku federācija sacensības sarīkojusi augstā līmenī, šogad parūpējoties par intrigu, uzvarētājus nosakot divu maršrutu summā. Kvalitatīvs bija tiesnešu darbs un interesanti maršruti, kurus sastādīja Sergejs Šakurovs. Sacensību pozitīvo atmosfēru veicināja arī lieliskie laika apstākļi.

Vārds čempionēm

Monta Pareiza:

- Startēju ar labiem panākumiem, un esmu ļoti apmierināta. Šī sezona ir ļoti labi aizvadīta, gūtas vairākas godalgas. Ar Prēriju izcīnīta uzvara, un tas ir ļoti labi. Bet svarīgi arī tas, ka jaunais ponijs Tra-la-La ir daudz ko iemācījies, un varam kopā iet uz priekšu.

Rēzija Rumpe:

- Esmu pēc sacensībām nogurusi, bija grūti, taču izdevās ļoti labs starts. Tango ir lielisks ponijs – paklausīgs, bet ar savu raksturu. Tomēr tas klausīja un reizēm bija gudrāks par mani, spējot izlabot atsevišķas vadības kļūdas. Mums ir lieliska sporta skola, kur katrs par katru pārdzīvo. Mums ir lieliska trenere – Mārīte Pinte. Tāpēc esmu priecīga, ka varu nodarboties ar šo sporta veidu un strādāt labā kolektīvā.

Ance Kozulāne:

- Ar zirgiem esmu saistīta jau desmit gadu, bet izvēlējos šosezon startu amatieru konkurencē tāpēc, ka dzīvoju Valmierā, bet studēju Latvijas Lauksaimniecības universitātē Jelgavā veterinārmedicīnu, un nav iespējams sagatavoties tik labi, lai startētu vispārējā konkurencē savā vecuma grupā. Zirgs man ir ļoti labs, pašai vēl daudz kas jāiemācās un jāaug, lai ar to varētu startēt iespējami labi.

Mārīte Pinte:

- Amatieru konkurencē šogad sacensībās piedalījos tikai trešo reizi, un sportiskā veiksme bija manā pusē. Par rezultātu esmu ļoti apmierināta, un vēl jo vairāk tāpēc, ka kopā ar savām audzēknēm no Saldus Jāšanas sporta skolas trīs šī Latvijas čempionāta zelta medaļas no četrām vedam uz Saldu.

Latvijas 2011. gada čempionāta godalgoto vietu ieguvēji kopvērtējumā

Poniju jāšana

Ar 1. grupas ponijiem

1. Monta Pareiza ar Prēriju (Saldus JSS) 50 p.

2. Toms Apermanis ar Feju (JSK Demora) 39 p.

3. Anda Židele ar Next Star (JSK Princis) 37. p.

Ar 2. grupas ponijiem

1. Rēzija Rumpe ar Tango (Saldus JSS) 50 p.

2. Anna Šellere ar Les Parīze (JSK Telfas) 37 p.

3. Madara Ieva Krūmiņa ar Princi (JSK Princis) 37 p.

Amatieri

Pirmā grupa

1. Ance Kozulāne ar Gaultjeru (ZA Kocēni) 50 p.

2. Ieva Eglīte ar Kadenci (SK Sport de Lux) 25 p.

3. Laima Lāce ar Diku (SK Tīraines staļļi) 24 p.

Otrā grupa

1. Mārīte Pinte ar Coco (Saldus JSS) 50 p.

2. Jolanta Lapiņa ar Glazūru (RVA) 36 p.

3. Gelinta Egendorfa ar Lēdiju (JSK Demora) 35 p.

Svarīgākais