Latvijas sportistiem uzvaras Pasaules kausa posma sacensībās Lietuvā

Lietuvā, sporta bāzē Vazgaikiemī risinās Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas posma sacensības šķēršļu pārvarēšanā.

Andis Vārna piektdien izcīnīja divas godalgotas vietas – uzvaru jaunzirgu maršrutā divās fāzēs ar zirgu Never Mind 22 (31,18 s) un trešo vietu ātruma maršrutā ar līdz 135 cm augstiem šķēršļiem ar Marmoru (59,17 s), kas bija arī kvalifikācija sacensību galvenajam Grand Prix maršrutam svētdien. Savukārt sestdien Andis Vārna ar Marmoru ieguva pirmo vietu šīs dienas galvenajā maršrutā ar 140 cm augstiem šķēršļiem.

Lai kuplinātu Pasaules kausa izcīņas programmu, Lietuvas organizētāji bija sarīkojuši arī sacensības amatieriem. Tajās mūsu sportiste Ilona Zaula ar Grand Cru piektdien bija labākā ātruma maršrutā ar līdz 105 cm augstiem šķēršļiem, distanci veicot 66,88 sekundēs. Savukārt sestdien šis duets izcīnīja uzvaru konkūrā ar 115 cm augstiem šķēršļiem.

Sacensības Lietuvā risināsies līdz svētdienai. Latviju tajās pārstāv pieci jātnieki – Andis Vārna, Dainis Ozols, Sergejs Klokovs, Ilona Zaula un Ieva Krieviņa. Kopā turnīrā pārstāvētas sešas valstis – Latvija, Lietuva, Igaunija, Krievija, Baltkrievija un Polija.

Svarīgākais