Daiļslidošanas zvaigznes “Ozo” ledus hallē var sastapt arī augustā

© Publicitātes foto

Vēl nedēļu, līdz 12.augustam, Ozolniekos sadarbībā ar Ledus skolu turpināsies Lielbritānijas daiļslidošanas trenera Jurija Bureiko organizētā starptautiskā treniņnometne.

Izbijušais sportists un pieredzējušais daiļslidošanas treneris, vairāku daiļslidošanas skolu īpašnieks no Anglijas Ozolniekos viesojas kopš mēneša sākuma, un šis šogad ir jau otrais viņa apmeklējums. Februārī ārzemju viesis “Ozo” ledus hallē trenēja arī vietējos sportistus.

Par treniņnometnes rīkošanas iespējām Ozolniekos J.Bureiko uzzinājis no titulētā Krievijas daiļslidotāja Aleksandra Žuļina, kurš arī šovasar viesojās “Ozo” hallē, jaunajai sporta sezonai gatavojot ne tikai krievu, bet arī itāļu, somu un azerbaidžāņu daiļslidotājus. J.Bureiko uzsver, ka Ozolniekos ir radītas visas iespējas veiksmīgam darbam: labas kvalitātes ledus, tehniskais nodrošinājums, iespēja dzīvot ledus laukuma tuvumā, stadions āra treniņiem.

Piebilstams, ka jūnijā un jūlijā “Ozo” ledus hallē, tāpat kā pērn, treniņnometnes organizēja Krievijas daiļslidošanas zvaigznes - gan bijušie sportisti, kas nu ir treneri, gan jaunās un topošās leģendas. Ozolniekos viesojās daudzu pasaules līmenī atzītu sportistu treneris Oļegs Volkovs, kuram treniņnometnes organizēšanā bija piebiedrojušās arī Svetlana Sokolovska un Jeļena Vodorezova (Bujanova) - viena no bijušās Padomju Savienības labākajām slidotājām un Eiropas un pasaules čempionātu medaļniece, kura pašlaik trenē labākos Krievijas izlases daiļslidotājus.

Līdz 10. jūlijam nākamajai sporta sezonai daiļslidotāju pārus “Ozo” ledus hallē gatavoja Krievijas izlases treneri Aleksandrs Sviņins un Irina Žuka. Viņi skoloja pašreizējos Latvijas un Krievijas TOP līmeņa sportistus - pašmāju junioru pāri Kseniju Pečerkinu un Aleksandru Jakušinu un kaimiņvalsts lielākās cerības - Krievijas izlases daiļslidotāju pāri Aleksandru Stepanovu un Ivanu Bukinu (leģendārā Padomju Savienības daiļslidotāja Andreja Bukina dēls). Tāpat jūlija sākumā O. Volkovam pievienojās jau minētais A. Žuļins.

Nedaudz vēlāk Ozolniekos ieradās arī leģendārā Tamāra Moskvina (Nikolajeva) - pieckārtēja bijušās Padomju Savienības čempione, tāpat viņa uzvarējusi PSRS čempionātos un izcīnījusi pasaules čempionāta sudraba medaļu pāru konkurencē, kā arī kļuvusi par vairākkārtēju Eiropas čempionāta medaļnieci un citu augsta līmeņa sacensību labu vietu ieguvēju. Pēc sporta gaitu pārtraukšanas un arī pašlaik viņa trenē ne tikai Krievijas, bet arī citu valstu daiļslidotāju pārus, kuru vidū ir Eiropas, pasaules un Olimpisko spēļu čempioni.

Svarīgākais