Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Pasaules kausa izcīņā Zoja Golubeva pirmā, Roberts Misāns - trešais

Ufā no 18. līdz 24. jūlijam notika Pasaules kausu izcīņas turnīri simtlauciņu dambretē.

Sacensībās piedalījās 100 dalībnieki no 14 valstīm.

No pasaulē šobrīd reģistrētajiem 40 starptautiskajiem lielmeistariem Pasaules kausa izcīņā iesaistījās 24 un tādejādi turnīrs uzskatāms par visu laiku augstākā līmeņa pasākumu. Starp 62 vīriešiem no Latvijas turnīrā piedalījās starptautiskie lielmeistari Guntis Valneris un Raimonds Vīpulis, starptautiskais meistars Roberts Misāns . Sieviešu grupā piedalījās 38 dalībnieces, tajā skaitā arī rīdziniece starptautiskā lielmeistare Zoja Golubeva. Turnīru izcīņa notika pēc izlozes sistēmas deviņās kārtās.

Mūsējo dambretistu sniegumu pasaules kausa izcīņas turnīros var uzskatīt par izciliem.

Sievietēm pēdējo kārtu ar uzvarošu kombināciju 62.gājienā noslēdza Zoja Golubeva un ar izcīnītiem 13 punktiem (četras uzvaras, pieci neizšķirti) ierindojās pirmajā vietā.

Vīriešu grupā ļoti veiksmīgi cīnījās Roberts Misāns , kurš turnīrā pieveica trīs pretiniekus un pret sešiem nospēlējot neizšķirti ar izcīnītiem 12 punktiem ierindojās trešajā vietā, apsteidzot gan pasaules šā gada čempionu, gan arī turnīrā spēlējošos pasaules eksčempionus un šā gada pasaules čempionāta finālistus. 12 punktus izcīnīja 2.līdz 8.vietas ieguvēji. Ar izcīnītiem 11 punktiem seko 9.-15.vietas ieguvēju grupa, kurā Guntis Valneris ierindots 13.vietā, Raimonds Vīpulis ar izcīnītiem 9 punktiem turnīru noslēdza kā 33. dalot 31.-38.vietu.