Ventspils Olimpiskajā centrā atklātas Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu sporta spēles

12. maijā ar krāšņu gājienu pūtēju orķestra pavadībā Olimpiskajā centrā „Ventspils” tika atklātas Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu 19.sporta spēles, kurās piedalīsies vairāk nekā 400 dalībnieku no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

„Šī gada pasākums ir ne tikai fiziskā spēka pārbaudes sacensības, bet arī Baltijas valstu profesionālo skolu pārstāvju tikšanās, kas dod iespēju dalīties pieredzē, pārrunāt sadarbības iespējas un nākotnes ieceres. Tā ir apsveicama iniciatīva, jo šobrīd aktuāli ir profesionālās izglītības kvalitātes paaugstināšanas pasākumi, ar mērķi izveidot modernu, tautsaimniecības vajadzībām piemērotu un audzēkņu izaugsmi veicinošu profesionālās izglītības sistēmu,” ar šādiem vārdiem sporta spēļu dalībniekus un viesus atsūtītajā apsveikuma uzrunā sveica Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks, atklājot Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu 19.sporta spēles, uzsvēra, ka neformālā gaisotne un sacensības gars, kas parasti valda šajās sacensībās, kalpo kā pozitīvs virzītājspēks Baltijas valstu saliedētībai. „Par to liecina ne tikai sporta spēļu dalībnieku vēlme mēroties spēkiem un stiprināt skolas tēlu ārpus savas republikas robežām, bet arī profesionālās izglītības iestāžu prezentācijas un informatīvie stendi, kas ir atvērti visu šo sporta spēļu laikā. Iespējas dalīties profesionālās izglītības veicināšanas pieredzē ir katras valsts interesēs, jo mums ir jāspēj augt līdzi strauji mainīgajām tirgus tendencēm,” teica ministrs.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs savā uzrunā pilsētas pašvaldības vārdā pateicās par doto iespēju Ventspilī rīkot Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu 19.sporta spēles. „Ventspilī vienmēr godā turēta ģimene un bērni, kas ir ikvienas ģimenes, pilsētas un valsts nākotne. Tāpēc lielu uzmanību veltām rūpēm par to, lai pilsētas jaunā paaudze augtu izglītota, vesela un sportiski aktīva. Izprotot un novērtējot profesionālās izglītības nozīmi, pašvaldība šobrīd aktīvi iesaistījusies Ventspils Profesionālās vidusskolas attīstības projektu īstenošanā, tādējādi palīdzot skolai attīstīties un pārtapt par Ziemeļkurzemes profesionālās izglītības kompetences centru. Tāpat Ventspils pilsēta vienmēr atbalstījusi un veicinājusi sporta attīstību – mēs lepojamies ar savām sporta bāzēm, tradīcijām un sasniegumiem. Novēlu visiem spēļu dalībniekiem sportisku garu, cienīt pretiniekus un ceru, ka jums iepatiksies mūsu pilsēta un jūs šeit atgriezīsieties vēlreiz!” sacīja G.Blumbergs.

Atklāšanas ceremonijā piedalījās pārstāvji no Lietuvas un Igaunijas Izglītības ministrijām.

Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu 19.sporta spēles noritēs no šodienas līdz 14.maijam un šogad to laikā notiks arī daudzas citas aktivitātes – profesionālās izglītības iestāžu prezentācijas, profesionālās izglītības ekspertu diskusija, kā arī audzēkņu koncerts, amatu prasmju un meistarstiķu demonstrējumi.

Piektdien, 13.maijā, plkst.10.00 triju Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu izlases komandas uzsāks sacensības basketbolā, volejbolā un galda tenisā. Šajā dienā norisināsies arī direktoru trīscīņa

12.maijā no plkst. 16.00 līdz plkst. 19.00 Olimpiskā centra „Ventspils” Basketbola halles foajē un 13.maijā no plkst.12.00 līdz plkst.16.00 Ventspils Jaunrades namā izvietotajos profesionālās izglītības iestāžu informatīvajos stendos ikvienam interesentam būs iespējas uzzināt par divdesmit Latvijas profesionālās izglītības iestāžu īstenotajām izglītības programmām un interešu izglītības piedāvājumu.

13.maijā plkst.13.00 Ventspils Jaunrades namā koncertā ar dažādiem priekšnesumiem uzstāsies vairāku profesionālās izglītības iestāžu kolektīvi, kuri izvēlēti, ņemot vērā „Amatnieku svētku” reģionālajās skatēs gūtos panākumus.

Savukārt plkst.14.30 Ventspils Jaunrades namā notiks Baltijas valstu profesionālās izglītības ekspertu diskusija „Profesionālās izglītības pievilcība – iespējas, izaicinājumi, risinājumi”, kurā piedalīsies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Izglītības un zinātnes ministriju, nozaru asociāciju, sociālo un sadarbības partneru organizāciju un profesionālās izglītības iestāžu pārstāvji.

Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu 19.sporta spēļu noslēgums un apbalvošanas ceremonija notiks 14.maijā plkst.14.00 Olimpiskā centra „Ventspils” Basketbola hallē.