Slavenais tenisists Nadals beidz savu karjeru

Spāņu tenisists Rafaels Nadals karjeru beigs pēc Deivisa kausa izcīņas finālturnīra novembrī, ceturtdien savā kontā tīmekļa vietnē "X.com" paziņoja Nadals.

38 gadus vecais Nadals ir izlaidis lielāko daļu 2023.gada sacensību un šogad ir piedalījies tikai dažās sacensībās.

"Es pametu profesionālo tenisu. Realitāte ir tāda, ka man ir bijuši daži smagi gadi, īpaši šie pēdējie divi," sociālajos tīklos ievietotajā video saka Nadals.

"Tas noteikti ir grūts lēmums, kura pieņemšana man ir prasījusi kādu laiku., taču šajā dzīvē visam ir sākums un beigas," saka pasaules tenisa leģenda.

Šosezon Nadals dažādu iemeslu dēļ atteicās no dalības Austrālijas atklātajā čempionātā, Vimbldonas čempionātā un "US Open", bet Francijas atklāto meistarsacīkšu pirmajā kārtā piekāpās Vācijas tenisistam Aleksandram Zverevam.

Parīzes olimpisko spēļu turnīrā Nadals vienspēļu sacensību otrajā kārtā zaudēja serbam Novakam Džokovičam, bet dubultspēļu turnīrā kopā ar Karlosu Alkarasu tika līdz ceturtdaļfinālam.

Nadals vienspēlē ir izcīnījis 22 uzvaras "Grand Slam" turnīros, 14 reizes uzvarot "Roland Garros". 2008.gadā Pekinā viņš uzvarēja olimpisko spēļu vienspēļu turnīrā, bet astoņus gadus vēlāk Riodežaneiro kopā ar Marku Lopesu - dubultspēlēs.

Četras reizes Nadals kopā ar Spānijas izlasi ir uzvarējis Deivisa kausā.

Deivisa kausa grupu turnīrā septembrī Nadals Spānijas izlasē nebija iekļauts.

Deivisa kausa izšķirošās cīņas no 19. līdz 24.novembrim telpās uz cietā seguma notiks Spānijas pilsētā Malagā.

Karjeras laikā Nadals ir uzvarējis 92 ATP turnīros un 209 nedēļas ir bijis pirmais pasaules rangā.

Svarīgākais