LTV ieguvusi tiesības četrus gadus pārraidīt nozīmīgākos FIBA basketbola turnīrus

© pixabay.com

Latvijas Televīzija (LTV) kā Eiropas Raidorganizāciju apvienības dalīborganizācija ieguvusi tiesības no 2025.gada novembra līdz 2029.gadam pārraidīt Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) nozīmīgākos basketbola turnīrus, tai skaitā arī visas Latvijas vīriešu un sieviešu basketbola izlašu spēles, aģentūru LETA informēja LTV.

Eiropas Raidorganizāciju apvienības un FIBA vienošanās līdzjutējiem visā Eiropā sniegs iespēju sekot līdzi svarīgākajām vīriešu un sieviešu basketbola valstvienību sacensībām FIBA Pasaules kausā, FIBA Eiropas čempionātā, FIBA Pasaules kausa un FIBA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīros, kā arī FIBA Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīros.

Lielo turnīru tiešraidēs sabiedriskie mediji atspoguļos ne tikai grupu spēles, bet arī ceturtdaļfinālus, pusfinālus un finālus, informē LTV.

LTV Sporta redakcijas vadošā producente, Eiropas Raidorganizāciju apvienības Sporta komitejas biedre Dace Klagiša pauž gandarījumu, ka kopīgiem spēkiem LTV un citām Eiropas sabiedriskajām raidorganizācijām, ir izdevies panākt šī līguma noslēgšanu.

"Ikvienam skatītājam šī vienošanās ļaus bez ierobežojumiem LTV ēterā un digitālajās platformās redzēt basketbola spēļu tiešraides, spēļu studijas, intervijas, aizkulises un citu LTV veidoto oriģinālsaturu," pauž Klagiša.

Eiropas Raidorganizāciju apvienības un FIBA četru gadu līgums paredz, ka valstvienību basketbola spēles būs skatāmas 19 dalīborganizāciju platformās Beļģijā, Kiprā, Čehijā, Igaunijā, Somijā, Gruzijā, Ungārijā, Islandē, Latvijā, Lietuvā, Portugālē, Slovākijā, Spānijā, Šveicē, Turcijā un Ukrainā.

Svarīgākais