FOTO. Latvijas bokseris Jevgenijs "The Hurricane" Aleksejevs sasniedzis jaunus augstumus karjerā

© Publicitātes foto

Neuzvarētais Latvijas bokseris Jevgenijs "The Hurricane" Aleksejevs vakar Spānijā pieveica Misto Abdulaevu no Vācijas, tādējādi sasniedzot jaunus augstumus profesionālajā karjerā. Aleksejevs izcīnīja IBO Eiropas čempiona jostu vidējā svarā un pagarināja savu uzvaras rekordu līdz 17-0-0.

31 gadu vecajam rīdziniekam tā bija pirmā iespēja iegūt titulu un viņš to paveica skaistā stilā. Aleksejevs guva pārliecinošu uzvaru pār Abdulaevu, uzvarot ar TKO otra raunda pēdējā minūtē un izcīnot IBO čempiona titulu "Trofeu de Boxing Fira de Canals" turnīrā Kanalsā, Valensijas provincē.

Publicitātes foto

"The Hurricane" jau no paša sākuma diktēja cīņas gaitu. Uzņemot iniciatīvu, Aleksejevs sniedza vairāku kombināciju sēriju, mērķējot uz Abdulaeva ķermeni un galvu. Viņš ieņēma ringa centru un jau drīz aizsūtīja Abdulaevu pirmajā nokdaunā, nosakot toni cīņās atlikušajam laikam.

Otrais raunds uzsākās līdzīgi. Aleksejevam no paša sākuma izdevās trāpīt vairākus sitienus, prasmīgi mainot leņķus. Ar savu nerimstošo uzbrukumu viņš vēl trīs reizēs nogāza pretinieku, un pēc pēdējās tiesnesis pārtrauca cīņu.

"The Hurricane" nodemonstrēja savu sitiena spēku, taktisko meistarību un lielisko fizisko sagatavotību, pārtraucot Abdulaeva neuzvarēto sēriju iespaidīgā stilā.

Publicitātes foto

Kā pēc cīņas sacīja Jevgenijs "The Hurricane" Aleksejevs, "tas ir mans pirmais tituls un tā ir brīnišķīga sajūta - es jutos kā mākonī. Mums bija divas stratēģijas, kā sākt šo cīņu. Ja viņš sāktu lēni, mēs to paātrinātu ar spēcīgiem džebiem, kas galu galā arī notika. Ja viņš sāktu ātrāk, mēs grasījāmies viņu apturēt ar sitieniem pa ķermeni. Es vienkārši centos darīt to, ko man
teica treneris, un viss beidzās labi. Kad es pirmo reizi trāpīju viņam pa seju ar džebu, es zināju, ka šis būs mans vakars.

Godīgi sakot, gatavošanās laikā es dažreiz jūtos vāji mentāli. Bet tad es domāju atkal un apzinos, ka man ir atslēgas, lai atbrīvotos no šīm šaubām galvā, un ka es vienmēr esmu pārvarējis šādas lietas. Un es atkal jūtos spēcīgs.

Tagad man vajag paņemt pauzi, vienam pašam doties pārgājienā kalnos un atskatīties uz to, ko esmu sasniedzis. Pēc tam sākšu gatavoties nākamajai cīņai. Es sapņoju par cīņām uz lielās skatuves, piemēram, par "Matchroom Boxing" vai amerikāņu organizācijām. Šis bija tikai pirmais solis."

Publicitātes foto