Zināms, kad Porziņģis varētu atgriezties laukumā

© Kaspars Krafts

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pēc šovasar veiktās pēdas operācijas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Bostonas "Celtics" rindās varētu atgriezties decembrī, raidījumā "eXi" atzina Žanis Peiners.

Jau ziņots, ka Porziņģis pagājušās sezonas izskaņā iedzīvojās pēdas savainojuma NBA finālsērijā. Lai gan viņš vēl devās laukumā finālsērijas piektajā mačā, jūnija beigās latvietim tika veikta operācija, un "Celtics" pavēstīja, ka atlabšana prasīs piecus līdz sešus mēnešus.

Peiners, kurš gan palīdz Porziņģim individuālajā darbā, gan strādā kā analītiķis Latvijas vīriešu basketbola izlasē, norādīja, ka Porziņģis laukumā varētu atgriezties decembra vidū.

"Basketbolā viņam pagaidām ir tikai metieni bez lēciena un trenažieru zālē programma arī ir vairāk vērsta uz rehabilitāciju, jo nekādas eksplozīvas kustības nedrīkst darīt. No Bostonas oficiālā informācija bija, ka viņš varētu atgriezties decembra vidū," teica Peiners.

Viņš piebilda, ka Latvijas basketbolist atgriešanās laukumā gan varētu nedaudz pārcelties uz vēlāku laiku, ja "Celtics" nolems Porziņģi pietaupīt.

"Celtics" NBA sezonu sāks 23.oktobrī, kad savā laukumā uzņems Ņujorkas "Knicks".

Porziņģis kopā ar "Celtics" pagājušajā sezonā izcīnīja NBA čempiontitulu, finālsērijā ar 4-1 pārspējot Dalasas "Mavericks".

Svarīgākais