Pēc cīņas ar vēzi miris slavens futbolists

© unsplash.com

Trešdien, 59 gadu vecumā miris bijušais Itālijas futbola izlases uzbrucējs Salvatore "Toto" Skillači, kurš 1990.gadā kļuva par Pasaules kausa izcīņas labāko vārtu guvēju.

Kā vēsta Itālijas mediji, bijušais futbolists pēc cīņas ar zarnu vēzi mira Palermo pilsētas slimnīcā.

Itālijas Futbola federācija (FIGC) paziņoja, ka valstī pirms visām futbola spēlēm no šodienas līdz pat nedēļas beigām būs klusuma brīži, godinot uzbrucēju, kurš pašmāju čempionātā 1990.gadā itāliešiem palīdzēja izcīnīt bronzas godalgas.

Skillači profesionālā futbolista karjeru uzsāka C sērijas kluba "Messina" rindās 1982.gadā, bet 1989.gadā pievienojās Turīnas "Juventus", kur pavadīja trīs sezonas. Vēl divas sezonas uzbrucējs spēlēja Milānas "Inter", bet karjeras pēdējos četrus gadus aizvadīja Japānas klubā Ivatas "Jubilo", noslēdzot to 1997.gadā.

Ar "Juventus" komandu Skillači kļuva par Itālijas kausa un UEFA kausa ieguvēju, kuru virs galvas cēla arī "Inter" kreklā.

Itālijas izlasē uzbrucējs 1990. un 1991.gadā kopumā aizvadīja 16 spēles un guva septiņus vārtus, sešus no tiem - Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, kurā piedalījās arī tādas zvaigznes kā vācietis Lotārs Mateuss un Argentīnas leģenda Djego Maradona.