FOTO. VIDEO. Latvijas komanda no Pasaules nomadu sporta spēlēm pārved mājās bronzu

© Krišs Kāpostiņš

Latvijas intelektuālo spēļu komandai Kazahstānas galvaspilsētā Astanā ir izdevies pārspēt pašus pieredzējušākos un stiprākos konkurentus Piektajās pasaules nomadu spēlēs notiekošajā “Mangala” turnīrā. Šī ir spēle, kas prasa lielu koncentrēšanos un rūpīgi pārdomātu stratēģiju.

Publicitātes foto

Kā Latvijas komanda stāstīja mūsu portālam, turnīra ietvaros, astoņu spēļu summā izdevās iekrāt 20 punktus no 24, kas ļāva mūsu delegācijai uzkārt kaklā bronzas medaļas. Šo seno nomadu tautu intelektuālo spēli, ar nosaukumu “Mangala”, ir salīdzinoši viegli iemācīties, toties panākumi starptautiskos turnīros nenāk nemaz tik vienkārši.

Publicitātes foto

Patlaban tiek uzskatīts, ka pasaules stiprākās komandas šajā intelektuālajā sporta veidā nāk no Kazahstānas, Kirgizstānas, Mongolijas, kā arī Ungārijas. Tomēr par spīti sīvajai konkurencei, Latvijas komandai izdevās uzkāpt goda pjedestālā Lielajā stepē. "Mangala" turnīra čempionu titulu izcīnīja Kazahstānas izlase, savukārt sudraba godalgas piešķirtas Kirgizstānas sportistiem.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

5. Pasaules nomadu spēles Kazahstānas galvaspilsētā Astanā norisinājās no 8. līdz 13. septembrim. Nedēļas laikā notika sacensības 21 sporta veidā, etno ciematā "Nomads Universe" tika rīkotas ikdienas kultūras programmas, kā arī zinātniski praktiskā konference "Nomadi: vēsture, zināšanas, mācības". 5. Pasaules nomadu spēlēs piedalījās aptuveni 2800 dalībnieku no 89 valstīm.

Kopā tika izdalīti 97 medaļu komplekti. Medaļu kopvērtējumā līdere bija Kazahstāna ar 112 medaļām, no kurām 43 zelta, 32 sudraba un 37 bronzas.

Kirgizstāna ieņēma otro vietu, kopā izcīnot 65 medaļas: 19 zelta, 21 sudraba un 25 bronzas.

Uzbekistāna medaļu kopvērtējumā ierindojās trešajā vietā ar 49 medaļām: 12 zelta, 12 sudraba un 25 bronzas.

VIDEO:

Svarīgākais