Maksims: Esmu priecīgs par astoto vietu, bet neesmu priecīgs par to, kā es to ieguvu

© Dmitrijs Suļžics/MN

Latvijas paravieglatlēts Raivo Maksims ir apmierināts ar astoto vietu Parīzes paralimpiskajās spēlēs šķēpa mešanā, sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV) atzina Maksims.

Jau ziņots, ka otrdien Maksims Parīzes paralimpiskajās spēlēs F46 grupā, raidot šķēpu 47,54 metrus tālu, ierindojās astotajā pozīcijā.

"Laikam jau izdarīju maksimumu. Divas dienas biju pilnīgi ārā no visa, biju apslimis ar temperatūru. Vēl šorīt bija temperatūra. Treniņā [šķēps] lidoja tālāk, bet treniņš nav sacensības. Varbūt pirmajos metienos vajadzēja kaut ko sev taisīt jaudīgāk, bet tas, kas šeit notiek, ir kaut kas vienreizējs," stāstīja Maksims.

"Pirmais bija tas, ka, ejot no gaidīšanas telpas, skanēja Latvijas himna par godu Diānai. Gaidot izsaukšanu, arī Ukrainas himna skanēja. Tās emocijas, kas šeit ir, paceļ divreiz augstāk nekā esi gatavs izdarīt," turpināja latvietis.

Viņš izcēla, ka starts paralimpiskajās spēlēs noteikti dos papildu motivāciju trenēties nākošajos četros gados.

"Nebiju plānojis šeit būt, bet noteikti nesūdzos. Esmu priecīgs par astoto vietu, bet neesmu priecīgs par to, kā es to ieguvu, jo gribējās ar labāku rezultātu," piebilda parasportists.

Paralimpisko spēļu debitants Maksims šodien plkst.11.05 startēs sacensībās lodes grūšanā.

Parīzes paralimpiskās spēles norisināsies līdz 8.septembrim, latviešiem startējot vieglatlētikā, paralimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Paralimpiskajās spēlēs ir pārstāvēti 22 sporta veidi, kuros startē apmēram 4400 sportistu.