Četri Latvijas sportisti šodien startē Parīzes paralimpiskajās spēlēs

© Dmitrijs Suļžics/MN

Šodien Parīzes paralimpiskajās spēlēs startēs četri Latvijas pārstāvji.

Plkst.10.30 sāksies priekšpeldējumi S-7 klasē 100 metru peldēšanā, kur piedalīsies Jurijs Semjonovs, plkst.11.05 šķēpmešanā par medaļu F-55 grupā cīnīsies pasaules un paralimpiskā rekordiste šajā grupā Diāna Krūmiņa, plkst.14.45 Rihards Snikus ar zirgu "King of the dance" sāks pirmās kategorijas sacensības iejādē, bet plkst.21.43 cīņā par medaļu šķēpmešanā F-46 grupā dosies Raivo Maksims.

Latviešu startus Parīzes paralimpiskās spēles tiešraidē pārraida televīzijas kanāls LTV7.

Semjonovam 12 sportistu vidū jābūt astotajam, lai iekļūtu finālā. Viņš savās otrajās paralimpiskajās spēlēs jau startēja 200 metru kompleksajā peldējumā, ieņemot devīto vietu.

Semjonovs Parīzē sacentīsies arī 50 metros brīvajā stilā un 50 metros tauriņstilā. Tokijas paralimpiskajās spēlēs viņš izcīnīja astoto vietu 50 metru peldējumā uz muguras.

Krūmiņa, kura atklāšanas ceremonijā bija viena no Latvijas karognesējiem, Parīzē jau startēja diska mešanas sacensībās, ieņemot ceturto vietu.

Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs viņa šķēpa mešanā izcīnīja uzvaru, bet piecus gadus vēlāk Tokijā - bronzas godalgu.

Snikum šodienas sacensībās ir piešķirts 19. starta numurs. Ja Snikus 22 sportistu konkurencē iekļūs labāko astotniekā, viņš nopelnīs tiesības startēt iejādē arī brīvā stila disciplīnā.

Paralimpisko spēļu debitants Maksims par medaļu cīnīsies deviņu sportistu konkurencē.

Parīzes paralimpiskās spēles norisināsies līdz 8.septembrim, latviešiem startējot vieglatlētikā, paralimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Paralimpiskajās spēlēs ir pārstāvēti 22 sporta veidi, kuros startē apmēram 4400 sportistu.