Gailišam paralimpiskajās spēlēs treka riteņbraukšanā 11. vieta 4000 metru iedzīšanas braucienā

© Reuters/Scanpix/Leta

Latvijas sportists Oskars Gailišs sestdien Parīzes paralimpiskajās spēlēs treka riteņbraukšanā C-4 grupā izcīnīja 11. vietu 4000 metru iedzīšanas braucienā.

Kvalifikācijas sacensībās Gailišs distanci veica piecās minūtēs un 9,932 sekundēs, ieņemot 11. vietu 12 sportistu sacensībās un cīņai par medaļām nekvalificējoties.

Labāko rezultātu, sasniedzot jaunu pasaules rekordu - četras minūtes un 17,700 sekundes, sasniedza britu sportists Ārčijs Atkinsons, kurš finālā par zelta medaļu cīnīsies ar slovāku Jozefu Metelku, bet cīņā par bronzas godalgām sestdien tiksies divi Francijas sportisti Kevins le Kunfs un Gatjēns le Ruso.

Gailišs ir pirmais pirmais latvietis, kurš paralimpiskajās spēlēs pārstāv Latviju parariteņbraukšanā. Viņš treka riteņbraukšanā piektdien ierindojās 23. vietā 1000 metru individuālajā braucienā.

Parīzē Gailišs sacentīsies arī šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā.

Parīzes paralimpiskās spēles norisināsies līdz 8. septembrim, latviešiem startējot vieglatlētikā, paralimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Paralimpiskajās spēlēs ir pārstāvēti 22 sporta veidi, kuros startē apmēram 4400 sportistu.

Sports

Latvijas intelektuālo spēļu komandai Kazahstānas galvaspilsētā Astanā ir izdevies pārspēt pašus pieredzējušākos un stiprākos konkurentus Piektajās pasaules nomadu spēlēs notiekošajā “Mangal” turnīrā. Šī ir spēle, kas prasa lielu koncentrēšanos un rūpīgi pārdomātu stratēģiju.

Svarīgākais