Dzilnam Parīzes paralimpiskajās spēlēs piektā vieta lodes grūšanā

© Dmitrijs Suļžics/MN

Latvijas sportists Emīls Dzilna sestdien Parīzes paralimpiskajās spēlēs izcīnīja piekto vietu F-12 medicīnas grupā.

Dzilna piektajā vietā astoņu sportistu konkurencē ierindojās ar jaunu personisko rekordu 15,60 metri.

Sportists sacensības sāka ar 14,76 metru tālumā raidītu lodi, otrajā mēģinājumā sasniedza tieši 15 metrus, trešajā - 15,18 metrus un ceturtajā - 15,60 metrus.

Nākamajos divos grūdienos viņa rezultāti bija attiecīgi 15,37 un 15,13 metri.

Uzvaru ar 16,45 metriem izcīnīja Uzbekistānas pārstāvis Elbeks Sultonovs, otrais ar 16,12 metriem, abiem sasniedzot personiskos rekordus, bija ukrainis Volodimirs Ponomarenko, bet trešais ar 16,11 metriem - Ponomarenko tautietis Romans Daņiļuks.

Ceturtajā vietā ar 15,60 metriem ierindojās spānis Kims Lopess Gonsaless, kuram, salīdzinot ar Dzilnu, tālāks bija otrs labākais rezultāts (15,51 m).

Dzilna ceļazīmi uz savām pirmajām paralimpiskajām spēlēm izcīnīja pasaules čempionātā paravieglatlētikā, ieņemot otro vietu.

Parīzes paralimpiskās spēles norisināsies līdz 8.septembrim, latviešiem startējot vieglatlētikā, paralimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Paralimpiskajās spēlēs ir pārstāvēti 22 sporta veidi, kuros startē apmēram 4400 sportistu.

Sports

Latvijas intelektuālo spēļu komandai Kazahstānas galvaspilsētā Astanā ir izdevies pārspēt pašus pieredzējušākos un stiprākos konkurentus Piektajās pasaules nomadu spēlēs notiekošajā “Mangal” turnīrā. Šī ir spēle, kas prasa lielu koncentrēšanos un rūpīgi pārdomātu stratēģiju.

Svarīgākais