Četri Latvijas pārstāvji startē Parīzes paralimpiskajās spēlēs

© Dmitrijs Suļžics/MN

Šodien Parīzes paralimpiskajās spēlēs starti paredzēti četriem Latvijas pārstāvjiem.

Vispirms plkst.11 pēc Latvijas laika Emīls Dzilna F-12 medicīnas klasē spēkosies lodes grūšanā, plkst.12 Oskars Gailišs C-4 klasē startēs treka riteņbraukšanā četru kilometru iedzīšanā, plkst.12.15 Jurijs Semjonovs S-7 klasē sacentīsies 200 metru kompleksajā peldējumā, bet plkst.13 Margitai Kanopkai paredzēts starts desmit metru šaušanā ar pistoli.

Latviešu startus Parīzes paralimpiskās spēles tiešraidē pārraida televīzijas kanāls LTV7.

Dzilna izcīnīja ceļazīmi uz savām pirmajā paralimpiskajām spēlēm pasaules čempionātā paravieglatlētikā, ieņemot otro vietu.

Savukārt Gailišs ir pirmais pirmais latvietis, kurš paralimpiskajās spēlēs pārstāv Latviju parariteņbraukšanā. Viņš treka riteņbraukšanā piektdien ierindojās 23.pozīcijā 1000 metru individuālajā braucienā. Tāpat Gailišs Parīzē vēl sacentīsies šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā.

Semjonovs savās otrajās paralimpiskajās spēlēs vēl sacentīsies 50 metros brīvajā stilā, 100 metru peldējumā uz muguras un 50 metros tauriņstilā. Tokijas paralimpiskajās spēlēs viņš izcīnīja astoto vietu 50 metru peldējumā uz muguras.

Arī Kanopka ir pirmā Latvijas pārstāve, kura paralimpiskajās spēlēs sacentīsies šaušanā.

Šī gada Parīzes paralimpiskās spēles norisināsies no 28.augusta līdz 8.septembrim un latvieši startēs vieglatlētikā, paralimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Paralimpiskajās spēlēs tiks pārstāvēti 22 sporta veidi, kuros startēs ap 4400 sportistiem.

Sports

Latvijas intelektuālo spēļu komandai Kazahstānas galvaspilsētā Astanā ir izdevies pārspēt pašus pieredzējušākos un stiprākos konkurentus Piektajās pasaules nomadu spēlēs notiekošajā “Mangal” turnīrā. Šī ir spēle, kas prasa lielu koncentrēšanos un rūpīgi pārdomātu stratēģiju.

Svarīgākais